Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LIVERPUL SPREMA ČISTKU, SRBIN MORA DA SE DOKAŽE

Sad ili nikad za Lazara!

Autor: P. Vuković | 02.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Liverpul verovatno neće po dobrom pamtiti tekuću sezonu, pa iako do kraja prvenstva ima još mesec dana, na „Enfildu“ smatraju da pojedini fudbaleri nisu ispunili očekivanja. Crveni će u narednoj sezoni napraviti velike kadrovske promene, a navodno, petorica fudbalera do sada nisu opravdali uložen novac. To su Lazar Marković, Adam Lalana, Alberto Moreno, Dejan Lovren i Danijel Staridž.

Lazar Marković

Lazar Marković

Računica kaže da su „redsi“ od poslednje titule, koju su osvojili 1992. godine, doveli 190 fudbalera i na njihove transfere potrošili 1,1 milijardu evra. Ono što posebno bode oči je to da Liverpul najverovatnije ove sezone neće izboriti Ligu šampiona jer se pet kola pre kraja nalazi na petom mestu, iza Mančester junajteda, koji je, objektivno, jedini u dometu, Arsenal i Siti su daleko. Zbog svega, „Dejli mejl“ prenosi da pomenuta petorica fudbalera, među kojima je i Markec, imaju finiš sezone da se dokažu ili za neke od njih neće biti mesta.


Markecov učinak u Liverpulu

utakmice 24
minutaža 1520
golovi 3
asistencije 1
šutevi ukupno 33
šutevi u okvir 7

* sva takmičenja

Liverpul će na kraju sezone proglasiti gol sezone i najbolju pojedinačnu partiju, a u tekstu „Dejli mejla“ se navodi da je „Marković, verovali ili ne, među nominovanima zbog igre na meču protiv Sanderlenda u januaru, kada je postigao jedini gol i spektakularnim volejem zatresao prečku protivnika“.

- To je bio samo uvid u ono što Lazar može. Prelazak u Liverpul mu je bio ostvarenje sna, a Rui Košta, sportski direktor Benfike, rekao je da će Srbin uspeti da se izbori sa tremom i pokaže šta zna. Da li mu je ukazana prava šansa? Teško je reći da nije. Marković je zamenjen na poslednjih deset mečeva na kojima je bio starter i imao je uglavnom defanzivniju ulogu. Utisak je da treba da ostavi pečat pre nego što se sezona okonča - navodi se u tekstu.

Navijači uz Markovića


Poslednji stub odbrane za Markovića su navijači Liverpula. Nakon očajne partije crvenih u porazu od Aston Vile u FA kupu (2:1) prošle nedelje, fanovi su stali u odbranu srpskog reprezentativca. Neki od komentara bili su: „Žao mi je što kritikujete Markovića, ostali su bili mnogo gori od njega“, „Cele sezone igra van svoje pozicije, a posle vam je dečko kriv“ i „Ako Džerard ne igra kako treba, što dirate Markovića“.

Poslednji komentari
  • teo Vreme: 03.05.2015 07:43h

    Redovno pratim EPL I LPool i mogu reci da Markeca ne mogu da prepoznam. To nije onaj poznati brzanac i majstor driblinga,to je igrac skrajnut izvan centra igre, koji vrlo malo ucestvuje u njoj i nema stalnu poziciju. Ocigledno je da mu trener nije dao poziciju na kojoj je najbolji i previse ga je ustoglio zadacima tako da ne stize da radi ono sto je najbolji. Mnogo trci a nigde lopte,po deset minuta nema kontakta sa njom i onda je logicno da se stvori vizuelni dojam da ga mora menjati! Licno mislim da u velikom klubu nekolicina samo moze kreirati igru a ostali su tu da rade za njih. Samo nekoliko njih sme sutirati od svakle, on bi morao praviti cuda da ga primete.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP