Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IZGUBIO ŽIVCE

Samba: Navijači Zenita su idioti!

Autor: Tanjug | 20.12.2012 - 20:58:00h | Komentara: 0

Navijači Zenita našli su se prethodnih dana u centru pažnje evropske javnosti zbog ekstremnog stava prema tamnoputim igračima, a prvotimac Anžija Kristofer Samba potvrdio je njihovu "reputaciju".

navijači zenita

Nemaju tolerancije prema strancima: Navijači Zenita

"Oni kao da žive u nekom drugom veku. Nisam iznenađen stavom navijača Zenita. Svi znaju da su oni loši i da imaju rasističke stavove. Ovo su tužni dani za ruski fudbal", rekao je Samba engleskim medijima.

Navijačka grupa Landskrona je u ponedeljak izdala "Manifest" u kojem od uprave kluba traži da se uzdrži od dovođenja tamnoputih igrača i onih koji se deklarišu kao homoseksualci.
"U današnje vreme imamo timove sastavljene od igrača iz više različitih zemalja i zajednica. Ako navijači ne mogu to da prihvate, onda nikada neće napredovati", dodao je Samba.
Zenit je do letos kada su angažovali Brazilca Hulka i Belgijanca Aksela Vicela bio jedina ruska superligaška ekipa bez tamnoputih fudbalera.
Navijači Zenita prošle godine su korom od banane gađali Roberta Karlosa, tadašnjeg igrača Anžija. Sličnu situacija imao je i Samba na utakmici sa moskovskom Lokomotivom.
"Crni fudbaleri u ruskoj ligi ne razmišljaju o bojkotu. Radi se o manjem broju navijača koji su rasisti, mi moramo da se borimo za one dobre, a ne za idiote. To je stvarno tužno, jer usporava razvoj ruske lige. Nadam se da će savez adekvatno reagovati", poručio je Samba, koji je u Anži stigao iz Blekburna.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP