Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

I DALJE U IGRI ZA BRAZIL 2014.

Samo još veštica iz Portugala pomaže Mihi!

Autor: M. Zdravković | 08.06.2013 - 23:31:00h | Komentara: 1

Mihini „orlovi“ su izgubili sve živo u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali su opet, tri kola pre kraja, u igri za plasman na Mondijal u Brazilu?!

Spreman za put u Portugal: Siniša Mihajlović

Spreman za put u Portugal: Siniša Mihajlović | Foto: A. Dimitrijević

Samo nam je teorija ostala i posle poraza u Briselu od Belgije (1:2) i niko normalan više ne veruje u preokret, ali i dalje imamo šanse. Ako dobijemo sve tri poslednje utakmice, a Hrvatska izgubi isto toliko mečeva, možemo da se nadamo plasmanu u baraž.


Jedino ona može da nam pomogne

Jedino ona može da nam pomogne | Foto: Shutterstock

Naravno, moramo 6. septembra u Beogradu, upravo protiv „kockastih“, da anuliramo poraz od 2:0 iz Zagreba i tu nastaje prava gungula. Ako ih, recimo, naši igrači savladaju identičnim rezultatom i na kraju kvalifikacija imaju isti broj bodova kao i puleni Igora Štimca, onda će se odigrati jedan baraž meč, i to na neutralnom terenu, kako bi se dobio putnik u pravi baraž za plasman na Mondijal.


Ipak, šanse za ovaj scenario su ravne nuli. Jednake su mogućnosti da Srbija do kraja 2013. uđe u Evropsku uniju, a da bi Siniša Mihajlović napravio čudo, možda je vreme da spakuje kofere i skokne do Lisabona. Ali, ne da bi tamo zamolio sjajnog Nemanju Matića da opet zaigra za reprezentaciju jer to ovaj stručnjak sigurno uraditi neće, već da pronađe babu vračaru koja je proklela Benfiku i zamoli je da istu stvar učini sa Hrvatskom.

Još nije izvisio za Kopakabanu: Milan Biševac u duelu sa Bentekeom

Još nije izvisio za Kopakabanu: Milan Biševac u duelu sa Bentekeom | Foto: AP

Morao bi Siniša prvo da nađe izvesnog Fefea, duhovnog gurua Vitorije, da bi mu pokazao gde živi nadaleko poznata veštica koja je proklela igrače Benfike i učinila da izgube sva tri trofeja ove sezone za koje su se borili. Sigurni smo da bi i Tomislav Karadžić rado platio ovakvo putovanje selektoru, a sve u cilju da „orlovi“ u oktobru prešišaju Hrvate i izbore odlazak na Mondijal.

„Ne verujem da će me iko pamtiti kao selektora“!


Siniša Mihajlović nije imao zapažene rezultate u dosadašnjem delu selektorske karijere, a kako Srbija sa njim na čelu neće u Brazil, moglo bi lako da dođe do rastanka u decembru. Gostujući u emisiji „Ljudi“ na „B92“ Miha je govorio i o toj temi.
- Ako gledamo posao selektora, prema onome što smo do sada uradili, ne verujem da će me iko pamtiti – rekao je kroz osmeh Miha. - Ali, hoćemo sve odmah. Kada imaš rezultat, super si, ako nemaš, onda si ništa. Podmladili smo reprezentaciju, prosek je 21, 22 godine. Potrebno je vreme. Uveren sam da će ova ekipa u narednih sedam do deset godina biti jedna od najboljih u Evropi.

Lazar Marković ide u Lisabon!

Kada se već pominju „orlovi“ i Portugal, evo i jednog sigurnog odlaska u Lisabon. Dilema oko toga gde Lazar Marković nastavlja karijeru je 99 odsto otklonjena - najbolji fudbaler Partizana će dogodine igrati u Benfiki, kao što se moglo čuti prethodnih nedelja. Portugalski mediji potvrdili su da će Lazar potpisati petogodišnji ugovor vredan deset miliona evra sa lisabonskim klubom, a svako ko bude želeo da ga otkupi pre isteka ugovora moraće da iskešira, ni manje, ni više nego, 40 miliona evra!

KO S KIM DO KRAJA
Hrvatska
Srbija (g) 6. septembar
Belgija (d) 11. oktobar
Škotska (g) 15. oktobar


Srbija
Hrvatska (d) 6. septembar
Vels (g) 11. oktobar
Makedonija (d) 15. oktobar

Poslednji komentari
  • Krstoje Vreme: 09.06.2013 12:25h

    "strucnjak" vrli, sve sa osmehom na licu :(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP