Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BLIZU 3.000 ŽANDARMA OBEZBEĐIVAĆE SUTRA MEČ NOVI PAZAR - ZVEZDA

Samo krv da ne padne!

Autor: S. Vojinović - D. Ostojić | 16.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Navijači Crvene zvezde sutra u Novom Pazaru?! Samo krv da ne padne, zabrinuto je prokomentarisao juče za „Alo!“ jedan od visokih funkcionera policije koji je uključen u obezbeđivanje javnog reda i mira predstojećeg meča visokog rizika na stadionu kraj Jošanice (četvrtak, 16 sati).

Navijači Zvezde planiraju da u  Novi Pazar dođu iz Beograda,  Crne Gore, ali i sa Kosova

Navijači Zvezde planiraju da u Novi Pazar dođu iz Beograda, Crne Gore, ali i sa Kosova | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Odluka Disciplinske komisije FSS-a da progleda kroz prste Novom Pazaru i ne aktivira uslovnu suspenziju tamošnjeg stadiona, iako su Pazarci divljanjem na tribinama u Kruševcu i izazvali prekid meča sa Napretkom, blago je reći - razbesnela je srpsku policiju!

Visok rizik, nema šta!


Prvi čovek novopazarske policije Dragan Terzić za “Alo!” kaže da je u pitanju utakmica visokog rizika.
-Naša procena je da će to biti događaj visokog rizika i baš zbog toga Policijska uprava Novog Pazara, u saradnji sa MUP-om Srbije, preduzima sve neophodne mere kako bi ona protekla bez problema - kaže Terzić.

Organi reda su ljuti, pre svega na Milivoja Mirkova, komesara za bezbednost FSS, kao i predsednika Disciplinske komisije FSS-a Slobodana Pajovića, koji su doneli bezbednosnu procenu da se meč odigra pred navijačima, a prvi put sa „delijama“ na tribinama.

Obrazloženje za takvu odluku je - „zbog regularnosti takmičenja“, ali to što su mogući i sasvim realni navijački ispadi i neredi, nije bilo dovoljno da se ova odluka preispita.


- Kapacitet je sa 12.000 mesta za ovu priliku prepolovljen na 6.000 ljudi, a Zvezdinim navijačima regularno pripada 300 ulaznica. Samo, je l’ moguće da niko nije uzeo u obzir da će „delije“ doći u mnogo većem broju, naše procene idu i do hiljadu navijača. Van pameti je ova odluka FSS-a!
Naravno, niko bez ulaznice neće moći na stadion, policija će ih zaustavljati na brojnim punktovima, ali imamo informacije da veliki broj njih već planira dolazak u Novi Pazar preko ilegalnih prelaza na liniji razdvajanja sa Kosovom. Ostvarili smo kontakt i sa crnogorskom policijom i sa te strane ima „zainteresovanih“ za Zvezdino gostovanje u Novom Pazaru - kaže naš izvor.
Iz policije ukazuju i na još nešto...

Redovne provokacije  navijača Pazara

Redovne provokacije navijača Pazara | Foto: Miloš Cvetković


- Ekstremni navijači Novog Pazara će, sigurno, po ko zna koji put uzvikivati parole protiv srpske države i političara. Ujedno, veličaće Tursku i samoproklamovanu državu Kosovo. Biće napeto još danas, posebno na dan utakmice. Ponavljam, samo krv da ne padne - upozorava izvor „Alo!“ iz MUP-a Srbije.

Zbog svega, od juče se u Novom Pazaru nalazi komesar za bezbednost Crvene zvezde Ivan Petrić, a već danas u grad na jugu Srbije kreće i prethodnica Žandarmerije, kojih će u četvrtak biti između 2.000 i 3.000!

Poslednja vest: Možda, ipak, bez „delija“?!

Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije, juče je za “Sportal” rekao da ipak postoji mogućnost da u Novom Pazaru ne bude “delija”:
- Sve može može da se promeni u zavisnosti od procena i informacija. Pratićemo šta se dešava i reagovati ukoliko bude bilo potrebno. Ukoliko se proceni da neka navijačka grupa predstavlja opasnost po bezbednost ostalih građana, država će reagovati - rekao je Mirkov.

Prva ekipa „delija” ide na meč, dolaze i navijači Fenerbahčea?!

Navijači Crvene zvezde su preko Fejsbuka obavestili svoje članove da će 300 karata koje klub dobije od Novog Pazara, biti podeljeno navijačkim grupama, dakle, neće ih biti u slobodnoj prodaji. Definitivno, prva ekipa „delija” ima siguran prolaz na stadion.
Što se Novopazaraca tiče, njih će pojačati navijači Fenerbahčea.

Poslednji komentari
  • Slavko Vreme: 16.04.2014 09:29h

    Kakva bre krv, pa ljudi treba da igraju fudbal,a publika treba da navija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP