Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MEDICINSKI DOKAZANA ŠTETNOST SADRŽAJA IZ SUDIJSKIH BOČICA

Samo se vi trujte, Srbi nisu ludi da koriste sprej!

Autor: D. J. Bužić | 28.09.2014 - 21:27:00h | Komentara: 1

„Dobro je što se i mi u Superligi nismo zaleteli, ne bih voleo da se trujemo ako baš ne moramo”, jasno preko „Alo!“ poručuju fudbaleri „večitih“ - Đorđe Rakić i Saša Ilić

sprej

Foto: Profimedia.rs

Nekako smo uvek zaostajali za Evropom kada su fudbalske inovacije u pitanju, ali u slučaju brzonestajućeg spreja koji koriste sudije prilikom iscrtavanja linija kod prekida, bolje je što kaskamo za mnogima, što nismo u Superligu uveli taj “modni trend”.

Izaziva rak!

sprej

 

Nadležni u Nemačkoj su zabrinuti zbog upotrebe spreja jer sadrži štetnu supstancu „paraben”, za koju se tvrdi da ima kancerogena svojstva. Po svim tim parametrima, ovakav sprej ne bi smeo da se koristi u zemljama Evropske unije.

Nemački naučnici su ovih dana dokazali kako je sadržaj u bočici kojim prskaju arbitri u Premijer ligi, Seriji A i još nekim najjačim ligama u svetu, zapravo opasan po zdravlje. S obzirom na to da sprej sadrži štetnu supstancu “paraben”, za koji se osnovano sumnja da izaziva kancer, Bundesligašima ne pada napamet da sudijama daju ovu igračku, a čim su srpski fudbaleri čuli za ove alarmantne rezultate, zalažu se da se ova “boca otrova” nipošto ne unosi na naše stadione.
- Da se razumemo, sprej je za fudbalsku igru sjajna stvar, te linije stvarno pomažu i igračima i sudijama, ali ako je već štetan po zdravlje naše sudije ne bi trebalo da uzimaju te bočice u ruke. Čim su Nemci tu stvarčicu stavili na “crnu listu”, treba im verovati, poznato je koliko pažnje pridaju zaštiti životne sredine i vode računa o zdravlju. Još nam sad fali da nas truju tako nečim, dovoljno je Srbija trovana u prošlosti sa raznih strana. Zato sam zadovoljan što u Superligi nije uvedena ta pomoćna alatka za sudije. Verujem da su razlog bile finansije, ali na kraju će ispasti da smo bolje prošli od Engleza ili Italijana. Zašto bi se izlagali opasnosti od kancera ako ne moramo. Fudbal se igrao i igraće se i bez tog spreja - ozbiljno je u razgovoru za “Alo!” analizirao novonastalu situaciju Đorđe Rakić, napadač Crvene zvezde.
Ni njegov “komšija” Saša Ilić, kapiten Partizana, nije za to da ga neko prska po nogama ili čak po licu, smatra da ništa neće faliti našim sudijama da se drže starog sistema odgurivanja igrača.

Saša Ilić i Predrag Luka

Saša Ilić i Predrag Luka | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Neka broji tih devet koraka kao i dosad i neka otvore četvore oči kod prekida, šta da im ja radim. A što se tiče problema pomeranja igrača kod prekida, šta da kažem... Evo, ja obećavam da neću da “đidam” i svi zadovoljni. Bolje i da me sudije guraju u živom zidu nego da me sad svesno truju. Očigledno smo mi Srbi provalili i pre Nemaca štetna dejstva spreja pa ga nismo ni uvodili u domaću ligu. Šalu na stranu, zdravlje bi trebalo da bude ispred svih tih novotarija koje, istina, mogu da budu od pomoći svim akterima u fudbalu, čak i publici. Sačekajmo mi da izmisle neku novu penu, pa nek sudije prskaju do mile volje - iskusno će Saša Ilić
 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • borchaSRS Vreme: 29.09.2014 09:47h

    Zasto jednostavno neuzmu jeftinije rijesenje, a samim tim i zdravije(valjda)-pjenu za brijanje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP