Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GDE SU, ŠTA RADE?

Šampioni Evrope, a greju klupu!

Autor: M. Rangelov | 31.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Srbija se nalazi u top pet u Evropi po rezultatima mlađih kategorija. Pravi dokaz talenta i kvaliteta “orlića”. Gde se izgube svi ti perspektivni igrači? Veliki broj mladih momaka na trenutak blesne, pa nestane.

Samo je Mitrović u usponu karijere

Samo je Mitrović u usponu karijere | Foto: Mladen Šurjanac

Pre tačno godinu dana, omladinska reprezentacija naše zemlje postigla je uspeh vredan divljenja. “Orlići” su tada pokorili Evropu. Gde su, šta rade danas momci koji su se preko Portugala i Francuske popeli na vrh Starog kontinenta? Šta se desilo sa čuvenim “Litvancima”?


Mitrović eksplodirao

Aleksandar Mitrović se pokazao najbolje od svih “orlića”. Postao je prvi napadač najbolje selekcije Srbije, dres Partizana zamenio je dresom Anderlehta. I pored čestih problema sa temperamentom, stalnim kritikama medija u Belgiji, sjajni napadač uspeo je da pokaže kvalitet. Mitrovićevo ime je odavno u beležnicama velikih evropskih klubova. Na domaćoj sceni, kvalitet su potvrdili Aleksandar Čavrić u OFK Beogradu i Andrija Luković u Radu.

Najveće otkrovenje Evropskog prvenstva 2013. je sada ujedno i najveće razočaranje. Kapiten zlatnih “orlića” Marko Pavlovski još nije debitvao za prvi tim Porta. Sjajnim partijama zaludeo je fudbalske stručnjake, preselio se u Portugal, ali u jakoj konkurenciji nije uspeo da se izbori za svoje mesto pod suncem.

Posle dobre godine u Vojvodini, Sergej Milinković Savić je pojačao Genk. Belgijska liga je tek počela, a poraz njegove ekipe u 1. kolu od Mehelena vezista je ispratio sa klupe.

Miloš Veljković je prošle sezone uspeo da zabeleži dva nastupa u prvom timu Totenhema. Kako prenose mediji sa Ostrva, Mauricio Poketino, novi trener ekipe iz Londona, ozbiljno računa na pouzdanog štopera. Do tada, Miloš prati mečeve svog tima sa tribina.

Zaludeli fudbalski svet, pa pali u zapećak: Omladinska reprezentacija Srbije po povratku sa EP u Litvaniji

Zaludeli fudbalski svet, pa pali u zapećak: Omladinska reprezentacija Srbije po povratku sa EP u Litvaniji | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Golman Predrag Rajković se iz Jagodine preselio u Crvenu zvezdu. Ispostavilo se - da bi grejao klupu! Iskusni Bajković je bio neprikosnoven, pa mladi čuvar mreže gotovo da nije dobio priliku u crveno-belom dresu.
Iza Uroša Đurđevća je zaista turbulentan period. Perspektivni napadač je u jednom trenutku bio na korak do prelaska u Partizan, pa onda tako blizu Crvene zvezde. Na kraju je završio u Viteseu. Za šest meseci u Holandiji, Đuđević je odigrao samo šest utakmica, bez postignutog gola.

Ognjen Ožegović nije uspeo da se izbori za priliku u Crvenoj zvezdi. Posle pozajmice Voždovcu, napadač je raskinuo ugovor sa crveno-belima i pojačao Rad. U završnici sezone, Ožegović je imao nekoliko dobrih izdanja u dresu “građevinara”, ali se od njega u svakom slučaju očekivalo više.

I Drulović ga nahvalio u Portu, al‘ džaba: Pavlovski još čeka šansu

I Drulović ga nahvalio u Portu, al‘ džaba: Pavlovski još čeka šansu | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Srbija ponovo ima generaciju za respekt. I ove, 2014. godine “orlići” su igrali polufinale Evropskog prvenstva za omladince u Budimpešti. Pantić, Živković, Gaćinović i ostali učenici selektora Paunovića pokazali su zavidan kvalitet. Da li će njihova sudbina biti drugačija? Pokazaće vreme.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP