Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKI AS KOG SU NA „MARAKANI” PROGLASILI NETALENTOVANIM:

San mi je da završim karijeru u Zvezdi!

Autor: P. Milovanović | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Čudni su putevi fudbalski, a Nemanja Matić je živi dokaz za to! (Pre)dugo vremena je bilo potrebno da se izbrusi „dijamant” sa Uba, onaj za koji je Crvene zvezda bila slepa, već ga je proglasila netalentovanim i pustila da karijeru gradi zaobilaznim putem preko Jedinstva sa Uba, kasnije malopoznatih slovačkih Košica.

Zadužio  „jedanaesticu“  Zvezde

Zadužio „jedanaesticu“ Zvezde

Na „Marakani” su često znali da vuku loše poteze, ali nema dileme da im je Matić najveći promašaj! As Čelsija, trenutno jedan od najboljih zadnjih veznih na planeti koji blista ove sezone olako razoružavajući protivnike na terenu, potvrdio je u intervjuu za „Alo!” da nije zlopamtilo i da bi se jednog dana rado vratio u kuću iz koje su ga oterali.


Posetio „Marakanu” 2011!

Matić se 2011. godine nakratko vratio u Zvezdu. Naime, dok je bio na kaljenju iz Čelsija u Viteseu, srpski reprezentativac je skoknuo do Srbije, gde je obišao trofejnu salu Crvene zvezde, a čelnici kluba su mu uručili dres s brojem 11.

Srpski reprezentativac je pričao još i o ambicijama s „plavcima” u Ligi šampiona, Premijer ligi, kao i FA i Liga kupu, s obzirom na to da Murinjova mašinerija juriša na četiri fronta.

- Sada kad si na vrhuncu i dominiraš u dresu Čelsija, da li ti je bar jednom prostrujalo kroz glavu da se vratiš u Zvezdu?
- Nije da nisam razmišljao u tom pravcu. Oduvek mi je bio dečački san da zaigram u dresu Zvezde. Ukoliko se popravi stanje u srpskom fudbalu, sigurno da bih voleo da se vratim u Zvezdu, da odigram jednu sezonu i tu završim karijeru. Igranje fudbala treba da bude uživanje, a to u Srbiji nije slučaj, tako da je sa ove tačke gledišta jako teško reći da li će se to promeniti i da li ću se vratiti jednog dana.

- Zvezda je prošlost, Čelsi sadašnjost i budućnost. Vašu moć je poslednji na svojoj koži osetio Svonsi, primili su pet komada...
- Otvori se tako ponekad meč, postigli smo gol u 40. sekundi i posle je sve bilo lakše. Murinjo je to fino naštelovao, sve ide po planu. Imamo pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Mančester siti, idem meč, po meč.

Uživa u Engleskoj,  ali ne zaboravlja Srbiju: Nemanja  Matić

Uživa u Engleskoj, ali ne zaboravlja Srbiju: Nemanja Matić | Foto: Profimedia


- Konkurišete za čak četiri trofeja, stručnjaci smatraju da ste uz Real i Bajern najozbiljniji kandidat za osvajanje Lige šampiona?
- Uvek je dobro kada ste u trci za bilo koji trofej, a suvišno je pričati kada možete da osvojite četiri. U Ligi šampiona smo očekivano bili prvi u grupnoj fazi. Sada nas čeka težak dvomeč sa Pari Sen Žermenom. Stigli smo do polufinala Liga kupa, u Premijer ligi smo prvi.

- Ko je za vas glavni konkurent za „ušati pehar”?
- Ne bih se usudio da prognoziram. Liga šampiona je najneizvesnije takmičenje. Timovi koji su prošli grupnu fazu su pokazali koliko su ozbiljni, tako da nikog ne smem unapred da otpišem, ili da nekom dodelim pehar - zaključio je Nemanja Matić.

Kolarov: Vratiću se u Zvezdu!


Aleksandar Kolarov, defanzivac Mančester sitija, baš kao i Nemanja Matić, ne krije da mu je dečački san da se vrati u Crvenu zvezdu s kojom je trenirao kada je imao 14 godina, jer mu je bila u komšiluku, dok nas je NATO bombardovao 1999. godine. Kolarov se seća svih detalja vezanih za taj period.
- Nemam noćne more, ali se svega sećam. Voleo bih da se jednog dana vratim u Srbiju i zaigram za Zvezdu - rekao je Kolarov u jednom od intervjua za britanske medije.

Poslednji komentari
  • ja Vreme: 21.01.2015 16:55h

    covek mozda nije bio talenat ali je sigurno vredan,radan i uporan i svaka mu cast na uspehu on danas ima vecu mesecnu zaradu od cele zvezde MISLITE O TOME

  • kostadin Vreme: 22.01.2015 06:24h

    Beži od zvezde kolko možeš. U zvezdi su svi netelentovani koje nisu mogli da prevare i pokradu sa ugovorom. Zaključak: Talentovani su samo oni koji potpišu da igraju zabadava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP