Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

"ORAO" STEFAN MITROVIĆ ZA ALO! SPRINT PORUČUJE:

Sedmorica Srba razbija prokletstvo Benfike!

Autor: D. Ostojić | 17.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Noge su mi se tresle kad sam kročio na ‘La Luž’ u Lisabonu, a ruke toliko drhtale, jedva sam potpisao ugovor sa slavnim Portugalcem Rui Koštom. Trenutno živim svoj san“, u dahu nam priča Stefan Mitrović (23), sedmi Srbin, koji će ove godine igrati u dresu slavne Benfike.

Promocija na  stadionu Benfike

Promocija na stadionu Benfike

„Alo! Sprint“ je Stefana, zajedno sa njegovom suprugom Kristinom, praktično spakovao za put u Lisabon, gde će sa braćom Matićima, Nemanjom i Urošem, Markovićima, Filipom i Lazarom, kao i Filipom Đuričićem i Miralemom Sulejmanijem, pokušati da skine prokletstvo „orlova“ iz Lisabona i timu sa jednom od najvećih tradicija na svetu, donese titulu šampiona Portugala i neki od evropskih trofeja.

Kofer pun dragih  uspomena

Kofer pun dragih uspomena | Foto: Nebojša Marković

„Svuda sa sobom nosim sliku
pokojne majke Milice“


>>> Šta ćeš ubaciti u torbu za
put u Lisabon za „prvu ruku“?!
- Pored stvari koje su nam potrebne za neko prvo vreme, Kristina i ja ćemo poneti i ovu malu igračkicu, ovo crno kuče. Pošto nam nedostaje naš kućni ljubimac Maks kada smo u inostranstvu, onda bar ponesemo ovu igračkicu - priča Stefan, ubacujući plišanog crnog rotvajlera u kofer.
- Tu je i dres Benfike, koji sam dobio, od njega se neću odvajati, zatim lopta sa Benfikinim grbom, ali i slika moje pokojne majke Milice, koju uvek nosim sa sobom.

>>> Kad smo već kod tog Benfikinog prokletstva, veruješ li u to da ima neka viša sila koja im ne da da se raduju na kraju?
- Jeste sve to malo čudno, ali ja, kao i većina Srba, ne verujem u te vradžbine. Možda su zato i okupili nas sedam, da bi razbili to vračanje - kroz smeh će Stefan, koga smo posetili na Zvezdari.

>>> Je l’ se čuješ sa nekim od saigrača Srba u Benfiki?
- I Filip Đuričić i ja imamo istog menadžera, a to je Oliver Kabrera. Odmah nas je spojio i videli smo se. Lazara Markovića, takođe, poznajem, igrali smo jedan protiv drugog u Jelen Superligi. Mnogo mi je lakše kada idem u klub u kojem već ima mojih sunarodnika.

>>> Kako si reagovao, kada si čuo informaciju da ideš u Benfiku i kome si prvo rekao radosnu vest?
- Pre samo godinu dana, kada sam se sa Metalcem borio za opstanak u Jelen Superligi, nisam mogao ni da zamislim da ću sa 23 godine igrati za tim iz Lisabona. Nećete verovati, sa kapitenom iz Belgijskog Kortrijka Nebojšom Pavlovićem, samo nekoliko dana pre dogovora sa Portugalcima, pričao sam kako bih voleo da jednog dana igram u nekom klubu sa velikom tradicijom poput Liverpula, Atletiko Bilbaa ili Benfike, ali da su mi „orlovi“ ipak najomiljeniji. I eto, tako se desilo. Zbog toga sam upravo Nebojši i skautu Kortrijka, Ivici Jerakoviću prvima i rekao za radosnu vest. Ni oni nisu mogli da veruju, kao ni ja. Ni dan-danas, verujte mi, nisam svestan svega, iako je ceo posao završen još u aprilu...

Spremni za put u  Lisabon: Stefan sa  suprugom  Kristinom

Spremni za put u Lisabon: Stefan sa suprugom Kristinom | Foto: Nebojša Marković


>>> Ko je prvi saznao od rodbine?
- Otac Ljubiša, brat Aleksa, kum i moj kondicioni trener - Nenad Planić, kao i ženini roditelji Gaga i Voja. Bilo je sve šokantno i za njih, ali su bili presrećni zbog mene.

Majstor sa loptom

Majstor sa loptom | Foto: Nebojša Marković


>>> Kako je izgledala poseta stadionu čiji je kapacitet 80.000 sedećih mesta i potpisivanje ugovora sa slavnim portugalskim i svetskim fudbalerom Rui Koštom?
- Već sam vam rekao, verujte mi, ni sam ne znam kako sam uspeo da potpišem taj papir. Drhtao sam. Kada sam izašao na tribine i pogledao oko sebe, bio sam fasciniran. Dobio sam dres, kupio loptu. Jedva čekam da počnu pripreme - u dahu završava novi štoper „orlova“, koji je maltene do juče bio fudbalski anonimus, a već ove sezone gledaćemo ga u Ligi šampiona.
Pa, srećno, Stefane!

Nosi plišanu  igračku rotvajlera,  pošto će Maks  ostati ko kuće

Nosi plišanu igračku rotvajlera, pošto će Maks ostati ko kuće | Foto: Nebojša Marković

Žal za Crvenom zvezdom!


>>> Za koga navijaš u srpskom fudbalu?
- Uf, veliki sam „delija“. Kao klinac sam prošao omladinske kategorije Zvezde i samo nekoliko dana pre nego što je tadašnja kategorija omladinaca trebalo da potpiše profesionalni ugovor, promenjen je direktor omladinske škole. Umesto Mitra Mrkele došao je Zlatko Krmpotić i sve nas raspustio kao netalentovane. Put me je potom odveo u Rad, pa slovačku Artmediju, češko Brno, belgijski Kortrijk i evo sada u Benfiku. Ostaje žal što nisam obukao crveno-beli dres prvog tima, ali ko zna. Možda mi se, i to ostvari - otkrio nam je Stefan i dodao da se, naravno, nada i pozivu u reprezentaciju Srbije.

Poslednji komentari
  • otac makarije Vreme: 18.06.2013 14:35h

    kako si, care, mislio da igras za atletik bilbao kada oni nikada u svojoj istoriji nisu imali stranca u timu?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP