Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Blater namagarčio Srbiju!

Selekcija Kosova odigrala prijateljski meč, Karadžić najavio protest kod FIFA!

Autor: P. M. | 16.06.2013 - 14:20:00h | Komentara: 3

Skandal bez presedana! Brže nego što se očekivalo nepriznata mlada reprezentacija Kosova oprobala se na evropskoj sceni. Samo dan nakon što je predsednik FIFA Sep Blater posetio Srbiju, uputivši jasnu poruku: “I deca s Kosova treba da igraju fudbal”, selekcija južne srpske pokrajine bila je akter turnira u Švajcarskoj pod nazivom “Vais kup”.

Zastava Kosovo

Zastava Kosova razvijena u Švajcarskoj

Doduše, u pitanju su bili nezvanični mečevi sa Ganom i Egiptom, ali ono što grubo krši statut FIFA jeste činjenica da je pre susreta isticana zastava, što je strogo zabranjeno, jer Kosovo nije priznato od Ujedinjenih nacija.
Nema dileme da je takav razvoj događaja zadao priličnu glavobolju ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije na čelu s predsednikom Karadžićem.

Kosovo

Uvod u meč Kosovo - Gana

Okej, Blater je u Srbiju doputovao s namerom da pogura priču o uključivanju Kosova u UEFA i FIFA, dok se ovde radi o nezvaničnom meču, ali je jasno je ko dan da se nešto opasno krčka u kuhinji Međunarodne kuće fudbala, a da se mi (pre)malo pitamo... Zbog svega, stiče se utisak da je samo pitanje trenutka kada će Vokri i ekipa dobiti zeleno svetlo da se njihove selekcije ravnopravno takmiče sa Srbijom i ostalim selekcijama. Posle svega, prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić je najavio da će proveriti kod FIFA šta se tačno izdešavalo.
- FIFA je pre deset meseci u Japanu donela odluku da sve mlađe selekcije Kosova, van teritorije naše pokrajine, mogu da igraju nezvanične utakmice protiv zemalja koje su ih priznale. Nezvanične, znači da se ne intoniraju himne i ne ističu državna obeležja. U suprotnom, uložićemo protest kod FIFA protiv FS Švajcarske - poručio je Karadžić u razgovoru za “Žurnal”.

Poslednji komentari
  • Krle Vreme: 16.06.2013 17:01h

    smrdljivko debeli swajcarski

  • Dejan Vreme: 16.06.2013 20:38h

    E ovo je veoma ozbiljan incident koji su rezirali svajcarci.Nasoj vladi ako je ostalo imalo ponosa trebala bi bez razmisljanja da povuce naseg ambasadora iz Berna i preispita dalje diplomatske odnose sa svajcarskom. Inace ``igracemo se mi sa siptarima```nece im amerikanci vecno drzati stranu,cim prestane americka podrska,opet ce poceti da rade hladnjace i ima siptarska marva u traktorima da bezi preko Prokletija

  • Vlado Vreme: 17.06.2013 12:18h

    Tek da se ne zaboravi: deci Srbije je 90-tih čak i Unicef uveo sankcije !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP