Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽALI ĆE SE

Šimunić neće tražiti smanjenje već ukidanje kazne!

Autor: nezavisne.com | 18.12.2013 - 13:52:00h | Komentara: 2

Čim je doznao odluku, odlučio je da će se žaliti. Čvrsto vjeruje da će Fifa uvažiti žalbu i da će smanjiti kaznu, kaže Jerko Leko, Šimunićev cimer u Dinamu.

Ceo svet, od Brazila do Australije, juče je brujao o kazni hrvatskom fudbaleru Josipu Šimuniću za sramotan ispad nakon utakmice s Islandom. Uzalud su TV ekipe stigle čak iz Brazila ne bi li ulovile njegov komentar Fifine odluke, Džo im je samo kažiprstom pokazao da ne želi da razgovara ni sa kim.
Jerko Leko njegov je cimer u Dinamu i bio je uz njega kad je Džo saznao za odluku o kazni. Kaže da se šokirao.

Josip Šimunić

Josip Šimunić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- Nije mu bilo lako, jako teško proživljava ovu situaciju. Nikako nije očekivao ovako drastičnu kaznu, šokirala ga je Fifina presuda. Čim je saznao odluku, odlučio je da će se žaliti. Čvrsto veruje da će Fifa uvažiti žalbu i da će smanjiti kaznu. Takođe, odmah posle odluke, dobio je puno poruka podrške, iz inostranstva i Hrvatske. I preko mene je mnogo ljudi pružilo Šimuniću potporu. Naravno, Džo očekuje da će i Hrvatski fudbalski savez stati iza njega - opisao je Leko Šimunićevu reakciju.

Posle kazne sa Šimunićem je razgovarao trener Zoran Mamić. Utakmica u Splitu mogla bi da  bude Šimunićeva poslednja za Dinamo.

- Ha, teško mi je sad da kažem šta i kako. Džo ima ugovor do leta, ali sve ovo ga je jako pogodilo, tako da ne znam šta će biti na proleće. Molio sam ga da ostane koncentrisan na utakmicu u Splitu, da ga Fifina odluka ne izbaci iz takta. Ali, opet, teško je biti koncentrisan kad vas nešto ovakvo pogodi. A doista je utučen. Mislim, bilo bi suludo da nije - rekao je Mamić.

Međutim, Jerko Leko, čini se, ima bolje informacije od svog trenera.

- Igraće sigurno na proleće, možda produži ugovor za još jednu godinu - otkrio je Šimunićev cimer Leko.
Mediji u SAD-u, uključujući CNN, na kojem je Šimunić bio glavna vest, Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj... u naslovu ističu da je hrvatski fudbaler kažnjen zbog “pronacističkog”, “fašističkog”, “rasističkog” pozdrava te da je reč o pozdravu koji su koristile ustaše u NDH.

Pošto je predsednik Uefe opisao da su se hrvatski navijači na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini ponašali ubedljivo najlošije, ovo je još jedan udarac koji diskredituje hrvatski fudbal. Silna sreća koja je zahvatila Hrvatsku zbog saznanja da će imati čast da otvore Svetsko prvenstvo s domaćinom Brazilom te da će tu utakmicu, prema mnogim procenama, gledati dve milijarde ljudi, sad je anulirana.

Glavna reč odmah do Hrvatske, koja prevladava u svim svetskim medijima, je - sramota! Jedna od najtežih kazni u istoriji Fife odjeknula je kao bomba, a Francuzi ističu kako je ovo nastavak politike “Nulte tolerancije” na bilo kakav oblik rasizma i diskriminacije, navodeći reči predsednika Sepa Blatera kako su u “borbi protiv rasizma novčane kazne besmislene”.

Zoran Mamić razgovarao je s Džoom u četiri oka i nakon treninga.

- To je katastrofa za Džoa i hrvatski fudbal. Svetsko prvenstvo u Brazilu trebalo je da bude kruna njegove karijere, a sad je to ružni završetak. On se nada da će nešto uraditi s tom žalbom. Nije imao nameru... - slegnuo je ramenima Mamić.

Šimunić je u Nemačkoj odmah angažovao Davora Prtenjaču, uglednog advokata hrvatskog porekla.

- Nećemo tražiti smanjenje kazne nego ukidanje - rekao je Prtenjača.
Poslednji komentari
  • sima Vreme: 18.12.2013 17:15h

    ja imam jedan predlog. da se simunicu, dodeli orden gvozdenog kriza.

  • tika Vreme: 19.12.2013 08:36h

    FIFA ce da pljune na sebe ako mu smanji ili ukine kaznu. To niko pametan ne radi. Hteo je d abude za dom spreman i oni su mu izasli u susret a sad se buni.Taj covek je stvarno van pameti.Ili kako mu je Jjedan ugleni covek iy Hrvatske porucio Mars u pi...materinu iz Hrvatske.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP