Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MARKO PANTELIĆ SMATRA DA JE HRVAT POGREŠIO NENAMERNO:

Šimunića nije imao ko da nauči ko su bile ustaše!

Autor: M. Z. | 21.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Marko Pantelić, proslavljeni srpski internacionalac, odigrao je nekoliko sezona u dresu Herte zajedno sa Josipom Šimunićem.

Bili drugari u Herti:  Pantelić i Šimunić

Bili drugari u Herti: Pantelić i Šimunić | Foto: AP

Kaže da se radi o dobrom momku, koji poštuje sve ljude, a čak se i svojim roditeljima se obraća sa “vi”.


Bez problema sa Srbima!


Marko Pantelić otkriva i da je Šimunić uvek bio korektan prema Srbima.
- Koliko znam, nikada nije ulazio u konflikt sa našim ljudima. Jedino onaj žestok faul nad Sulejmanijem u Beogradu, kada se posle meča izvinio i rekao da je to uradio zbog rezultata - napominje Panta.

- Mislim da nije bio svestan činjenice da se taj poklič vezuje za period zločina nad Srbima tokom postojanja NDH i da je zato tako skandirao, ponesen verovatno i velikim nacionalnim nabojem posle plasmana u Brazil. Ako je znao za kontekst tog slogana, a ipak skandirao “za dom spremni”, onda mora da snosi posledice jer je time uvredio ne samo žrtve Drugog svetskog rata, već i svoje prijatelje, kojih među Srbima ima poprilično - istakao je Pantelić u razgovoru za “Alo!”.

Iskusni napadač veruje da je Šimunić tako skandirao jer je neobavešten i ne poznaje najbolje hrvatsku istoriju.

- Džo je odrastao u Australiji, potom je dugo živeo u Nemačkoj, a u Hrvatsku nije često navraćao dok nije postao reprezentativac te zemlje. Čak, koliko znam, do pre nekoliko godina je imao probleme jer nije dobro znao da govori hrvatski, pa mu je i to opravdanje, jer su ga verovatno loše učili u Australiji kada je bio mlad. Mislim da je pogrešio iz neznanja jer nije imao od koga da čuje i da vidi pravu istoriju - dodao je Pantelić.

Doskorašnji napadač Olimpijakosa kaže da nema ništa loše u tome da fudbaleri iskazuju nacionalnu pripadnost na stadionima, mada osuđuje svaki vid fašizma.

- Razumem kada Džo, na primer, peva njihove borbene pesme, pa živ je čovek, ponese ga atmosfera. I ja sam na “Marakani” pevao “Marš na Drinu” ili “Zovi, samo zovi” i volim taj nacionalni naboj. Ponavljam, nemam potrebu da ga branim niti da ga napadam, Josip sam odgovara za svoje postupke - zaključio je Marko Pantelić.
Poslednji komentari
  • igor Vreme: 21.11.2013 07:07h

    Vodi ga kuci svojoj

  • marko Vreme: 21.11.2013 08:55h

    "Rođen u Australiji, dugo živeo u Nemačkoj",pa kao ne zna ništa o ustašama. "Nije imao problema s našim ljudima"-osim što zamalo ne ubi Sulejmanija( p.a.). Pa kako da ih je mogao imati kad se svi Srbi koji imaju minimalni osećaj nacionalnog dostojanstva sklanjaju od takvog klerofašiste i krvnika.E moj Panteliću s koje li si ti planete doletio da nam soliš pamet i ljute rane. P.S.Bolje svašta jesti nego svašta pričati, i seti se šta je Žika rekao Dari: "Najbolja si kada ne otvaraš usta".

  • AntiDelija Vreme: 21.11.2013 13:00h

    Kakve veze ima Marš na Drinu i Nacistički poziv..?...brate Pantela, malo si se pogubio kao i obično šta očekivati od fudbalera.

  • mirko Vreme: 21.11.2013 14:42h

    Sa ovim svojim komentarom si samo dokazao da si fudbaler i ORO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP