Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BILJANA, MAJKA KAPITENA RADNIČKOG ŽARKA TRIFUNOVIĆA:

Sine, ne lomi noge za džabe!

Autor: P. Vuković | 03.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Žarko Trifunović (25), golman kragujevačkog Radničkog, već mesecima prolazi kroz klasičnu srpsku priču - kako sastaviti kraj sa krajem. Kapiten “đavola” i njegove klupske kolege nisu primili platu od novembra.

Bez plate  ne mogu da  izdržavam ni  roditelje koji  su bez posla: Žarko Trifunović

Bez plate ne mogu da izdržavam ni roditelje koji su bez posla: Žarko Trifunović | Foto: N. Raus

Sa Žarkom krizu proživljavaju i njegovi roditelji, majka Biljana i otac Boško.
- Žao mi je kad moj sin, koji je čitavu mladost uložio u fudbal, toliko znoja prolio, srce i dušu dao za Radnički, za Kragujevac, sad iskreno pati. Fudbal mu je život, ali i jedini izvor prihoda, uostalom, ne samo njemu već i njegovim drugovima iz tima, svoj toj zlatnoj deci. Plašim se da ovde nema budućnosti, samo on sve poriče i kaže: “Biće bolje, majko”. Teško mogu da shvatim to da neko poput njega lomi noge za džabe - kaže za “Alo!” Biljana Trifunović.


Apel potpredsednika


Dan nakon saopštenja fudbalera Radničkog, oglasio se i potpredsednik kluba Petar Veselinović. On je pružio apsolutnu podršku igračima.
„Apelujem na državne organe, lokalnu samoupravu i sve ljubitelje fudbala u Kragujevcu i Šumadiji da uđemo u rešavanje situacije. Takođe, apelujem i na Ministarstvo finansija da ne trenira strogoću na klubovima koji su pred gašenjem i da deblokira račun“, rekao je Veselinović.

Na njenu priču se nadovezao Žarko.
- Živim sa roditeljima, od mojih prihoda se izdržavamo. Majka ne radi, otac je na birou. Kada živiš od jedne plate, pa ona još i kasni četiri meseca, vrlo je mučno. Razumem fudbalere koji nisu rođeni Kragujevčani, njima je još teže. Mi bar imamo roditeljski dom, redovnu ishranu. Ne smem ni da pomislim kako se snalaze saigrači koji imaju decu, kojima treba para za pelene, benkice, patike - u neverici je Trifunović.

Koliko je stanje u klubu zabrinjavajuće, u razgovoru za naš list, Žarko dodaje:
- U restoranu više ni obroke nemamo redovno. Dešava se da jedan dan ručamo, a narednih pet - ništa. Tek kad neko čuje za tako nešto, uplati nam za tri dana hranu...

Biljana, majka kapitena Radničkog Žarka Trifunovića:

Biljana, majka kapitena Radničkog Žarka Trifunovića:

Izašli smo u javnost, želeli smo da trgnemo neke ljude. Da nam pomognu, ako mogu. Kragujevac je veliki grad koji zaslužuje superligaša. Želimo da nam se neko obrati od čelnika kluba, da kaže iskreno: “Momci, situacija je takva, pare nećete dobiti do kraja sezone”. Ali bar da znamo na čemu smo. Ovako, dobijemo obećanja da će biti isplata u ponedeljak, pa u sredu, pa u petak... A pare nikako da stignu - deprimiran je Žarko.

Radnički je trenutno napušten, dojučerašnji čelnici beže glavom bez obzira, a iz grada se još niko ne oglašava. Ovo je opasno, jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji je pred gašenjem.

Klub nastao fuzijom

Radnički 1923 nastao je 2009. godine, spajanjem Radničkog i Šumadije. Pređašnji Radnički osnovan je 1923. godine, a u dosadašnjoj istoriji, klub nije osvojio nijedan trofej.

Otkinuli bod Zvezdi


Finansijsko stanje nije bilo dobro ni u jesenjem delu sezone, ali fudbaleri Radničkog su, iako veliki autsajderi, uspeli na svom terenu da otkinu kod kuće bod šampionu Crvenoj zvezdi - 0:0

Dve pobede od proleća

Od početka prolećnog dela sezone, “crveni đavoli” su uspeli da upišu dve pobede (Voždovac, Spartak), remizirali su sa Novim Pazarom (1:1), a poraženi su od Napretka (0:1) i Borca (0:2).

Poslednji na tabeli

Nakon 20. kola, Kragujevčani drže poslednje mesto na tabeli, sa 14 bodova. Ispred njih je Voždovac (18), Radnički Niš (19), a prvi iznad crte za ispadanje je Donji Srem, sa 20 bodova. Toliko imaju i Borac i Napredak.

Poslednji komentari
  • sakisa Vreme: 04.04.2015 09:39h

    Taj jedan bod koji ste "otkinuli" zvezdi,vam je najveca greska,zato sada placate kaznu,a da ste to uradili Partizanu sve bi bilo Ok.Uradite to danas i svi vasi problemi ce biti reseni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP