Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŠKOTI NAPALI NAŠEG SELEKTORA:

Siniša je rasista
i prijatelj ratnog zločinca!

Autor: Ekipa ALO! | 07.09.2012 - 13:09:00h | Komentara: 0

Škotski list Herald obasuo je paljbu na selektora fudbalske reprezentacije Srbije pred sutrašnji meć između Škotske i Srbije u kavlifikacijama za Svetsko prvenstvo. U tekstu pod naslovom "Siniša Mihajlović: Istorija nasilja" tvrdi se da je Mihajlović nagovorio navijače Lacija da se od Željka Ražnatovića Arkana oproste velikim transparentima na tribinama Olimpijskog stadiona u Rimu i podseća se na njegovu kaznu zbog vređanja Patrika Vijere na rasnoj osnovi.

U ovom krajnje sramotnom tekstu o Siniši Mihajloviću, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, se govori kao o konfliktnoj ličnosti, čija je prošlost obeležena skandalima. Siniša je u ovom pamfletu optužen da je rasista i da je podržavao ratne zločine!

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović pred put u Glazgov | Foto: Marko Metlaš

- Mihajlović je bio kriv za rasističko ponašanje, javno je podržavao čoveka optuženog za ratne zločine, a sada je iz tima prognao igrača koji nije hteo da peva himnu. Ipak, ako nije moguće opravdati ga, moguće je razumeti ga. On ostaje intrigantna figura, ličnost oštrih kontrasta i trener koji je rešen da uči na greškama iz prošlosti – ocenjuje autor teksta Hju Mekdonald koji je i glavni sportski novinar u Heraldu.

U tekstu se navodi da je Mihajlivićev život dobra građa za TV sapunicu o momku iz malog grada koji je stigao do svetske slave, a da je u pozadini istinska tragedija, obeležena nasiljem.

“Herald” navodi da je Mihajlović rođen u mešovitom braku Srbina i Hrvatice, a potencira se njegov prijateljski odnos sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, komandantom paravojne formacije “Tigrovi”, ubijenim januara 2000. godine u Beogradu. Navijači Lacija, za koji je Mihajlović tada igrao, oprostili su se od Arkana transparentima, a autor teksta sumnja da ih je upravo Mihajlović nagovorio na to.

Herald o Siniši Mihajloviću

Škotiski Herald o Siniši Mihajloviću | Foto: Herald Scotland

Škotski list podsetio je čitaoce i na konflikt Mihajlovića sa Patrikom Vijerom na meču Lacija i Arsenala u Ligi šampiona, posle kojeg je Mihajlović kažnjen zbog vređanja Francuza na rasnoj osnovi. “Herald” zaključuje da je Mihajlović kriv, ali da ni Vijera nije bio ništa bolji.

Na kraju, škotski list ocenjuje da je nemoguće oceniti Mihajlovića kao selektora pre nego što počnu kvalifikacije, ali da u Srbiji vlada uverenje da naša reprezentacija nema veliki domet i da su očekivanja prilično niska.
Srbija sutra protiv Škotske u Glazgovu igra prvi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP