Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

STRUKA RAZOČARANA PRISTUPOM, SELEKTOROM I KONFUZIJOM U REPREZENTACIJI

Slabićima nije mesto na EVRO!

Autor: M. Zdravković | 31.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Očekivali smo dobar rezultat u Portugalu i neki novi početak srpske reprezentacije, ali smo sve promašili. Izbor selektora, taktika, pristup utakmici, ništa nije bilo na nivou, pa je EVRO 2016. u Francuskoj ostao udaljen, verovatno i nedostižan, čak iako nas i „orlovi„ uveravaju da još ima nade.

Nemamo tim za  velika dela: „Orlovi“ u duelu sa Fonteom

Nemamo tim za velika dela: „Orlovi“ u duelu sa Fonteom

Ko još ozbiljan veruje srpskim fudbalerima, pa toliko puta su nas slagali do sada. Portugal, onakav kakav je, mator, „peške” nas je dobio i to u prvi plan ističu naši poznati fudbalski stručnjaci, koji su za „Alo!” analizirali poraz Ćurčićevih „orlova” u Lisabonu - 1:2 (0:1).

 
Stepanović: Ćurčić nije dirigent za ovaj orkestar!
Dragoslav Stepanović smatra da smo na „La Lužu” pokazali da nismo sazreli kao tim.
- Najveći problem je bila kukavička taktika. Šta će nam šest defanzivnih igrača od početka? Ako hoćeš da pobediš, onda napadaš. U startu smo pokazali da smo slabići. Imali smo situaciju da Tadić i Marković u svojim klubovima igraju bliže sredini, a kod nas su krila i ništa nisu uradili za 90 minuta. Nisu jednu korisnu loptu dodali Mitroviću. Ljajić se sakrio na terenu, nigde ga nije bilo. Posebno mi nije jasno šta će nam i Raća Petović na sredini, kada nam je tu bio dovoljan samo Nemanja Matić. Takođe, ne mogu da shvatim ni da za Petra Škuletića, do skora najboljeg strelca srpske lige, kakva god ona bila, nije bilo mesta na terenu duže od pet minuta. Na svim tim greškama videlo se da selektor Radovan Ćurčić nije dobar dirigent ovog orkestra - ističe Stepanović.
Nije Stepiju baš jasna ni odluka srpskog selektora da kapiten Branislav Ivanović igra štopera, a ne desnog beka.
- Čini mi se da nikada nismo pobedili kada je desni bek Bane komandovao igrom u srcu odbrane. Iskreno, teško mi je kada vidim da tako dobri igrači, iz najboljih evropskih klubova, ne mogu da ostvare nikakav značajan rezultat. Srpski fudbal svake godine traći talente, nema nas na evropskim, a ni na svetskim prvenstvima, a kako sada radimo, neće nas tamo biti ni u godinama koje slede - upozorava iskusni stručnjak.

 
Rajevac: Već smo uspeli da potrošimo selektora!
Milovan Rajevac, proslavljeni srpski trener, smatra da naš fudbal tone sve dublje.
- Veliko je razočaranje posle utakmice. Portugal je Portugal, ali niko ne može da me ubedi da ne mogu da se pobede. Sve ovo je posledica katastrofalnog rada u poslednjih desetak godina. Imali smo prilike u nedelju uveče da vidimo koliki je značaj imati ozbiljnog trenera na klupi. Selektor je taj koji donosi prevagu, a mi ga nemamo. Daleko od toga da je Radovan Ćurčić krivac, samo mislim da je prerano potrošen. Nismo mu dali da vodi „orliće” na Evropsko prvenstvo za mlade u Češkoj, već smo mu „utrapili” nešto što je već bila gotova priča, i zato ćemo loše proći na oba takmičenja - objašnjava Rajevac.

 
Kosanović: Sve ovo je i dalje samo improvizacija!
Milorad Kosanović smatra da su naše šanse za Francusku pukle još posle remija u Jermeniji prošle jeseni. Veruje i da Radovan Ćurčić nema potrebnog iskustva za posao selektora.
- Lepo je to što mi i dalje želimo da se kvalifikujemo u Francusku, ali kvaliteta nemamo. Upropastili smo sami sebe, niko nam nije kriv. Fali nam ozbiljan pristup, jer moderni fudbal traži timsku igru i sistem, a ne sastav pun „zvezda” i improvizaciju. Pa nama je Nastasić najčešće pokretao napade i to govori koliko smo slabi bili. Ne može selektor da postane neko ko je vodio manje superligaške klubove. Moraš da vodiš Zvezdu, Partizan ili Vojvodinu, da napraviš rezultate, igraš Evropu, pa tek onda da dođeš u priliku da treniraš A selekciju - zaključuje Kosanović.

STEPI: Karadžiću, odlazi više!


Svakako da je velika krivica za novi debakl „orlova” i činjenicu da ćemo propustiti treće veliko takmičenje na Tomislavu Karadžiću, predsedniku FSS-a.
- Tole mora da ode sa te funkcije! Dokle će bre taj čovek da se ponaša kao da mu je deda ostavio fotelju u nasledstvo. Zna se ko je birao selektore ranije i ko mora da snosi posledice za loš izbor. Karadžić stalno svaljuje krivicu na Stručni odbor, a zna se da je on taj koji je birao i Mihajlovića i Advokata i sve one ranije koji ništa nisu napravili u kvalifikacijama - kaže Stepanović.
Milovan Rajevac nije želeo da se izjašnjava o krivici Karadžića za neuspehe, dok je Miša Kosanović dao možda i najrealniju ocenu.
- Džaba nam sada i da Tole prizna javno da je kriv. Ništa mi od toga nemamo. Pukli smo kao zvečke - ističe trener Novog Pazara.

OSAM RAZLOGA ZBOG KOJIH SU PUKLI „ORLOVI”

1. Zato što smo počeli meč sa šest defanzivnih igrača u timu

2. Zato što nemamo „desetku” i Ljajić ne ume da vodi igru

3. Zato što su nam krila bili Tadić i Marković, koji te pozicije ne igraju u klubovima

4. Zato što Bane Ivanović kao desni bek igra štopera

5. Zato što Škuletić nije dobio šansu kao drugi špic

6. Zato što nam Nastasić vodi akcije, dok se većina saigrača krije

7. Zato što već deset godina nemamo ni selektora, ni igru, a ni sistem

8. Zato što Tomislav Karadžić uporno odbija da ode

Poslednji komentari
  • neko Vreme: 31.03.2015 19:26h

    Iz aviona se vidi da se ovi nude za mesto selektora.Jedino se slazem da nam ne trebaju dva zadnja vezna.Matic je dovoljan,treba nam vise ofanzivnih veznih ili cak dva spica

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP