Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKI FUDBAL PONOVO UZDRMAN, UŽIČANI OZBILJNO PRETE:

Sloboda istupa iz lige zbog nameštaljki!?

Autor: M. Zdravković | 06.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Srpski fudbal ne može bez skandala! Zbog navodnih nameštaljki određenih mečeva 27. kola domaće Superlige, užička Sloboda preti istupanjem iz takmičenja, zbog čega je u pitanje doveden prvenstveni meč sa Crvenom zvezdom, planiran da se odigra narednog vikenda. U slučaju da se tako nešto i dogodi, domaći šampionat bi postao neregularan tri kola pre kraja.

srpski fudbal ponovo uzdrman, Užičani ozbiljno prete:

Srpski fudbal ponovo uzdrman, Užičani ozbiljno prete: | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Mada se u Slobodinom saopštenju konkretni uzroci poziva na bojkot Superlige ne navode jasno, Užičanima očigledno najviše smetaju poslednji ishodi mečeva Slobodinih direktnih rivala u borbi za opstanak. Radnički iz Kragujevca, Javor i OFK Beograd zabeležili su (ne)očekivane pobede. Ovaj poslednji meč je čak skinut sa kladioničarskih lista! Iz Užica tvrde kako je Sloboda očigledno odigrala časno, pa je u Kruševcu, porazom od 1:3, pala na samo dno tabele.


Šta ako klub istupi iz lige?
 

Ako neki klub svojevoljno istupi iz lige, očekuje ga selidba minimum dva ranga niže, dok je najdrastičnija kazna izbacivanje u najniži stepen takmičenja. Takođe, postoji i mogućnost da taj tim takmičenje u narednoj sezoni započne sa devet bodova minusa.

Zbog svega, uprava Slobode Point je Superligu označila kao neregularnu, svoje tvrdnje će proslediti i u UEFA, a od Zvezdana Terzića, predsednika Zajednice superligaša, traže momentalnu ostavku.

- Zahtevamo da hitno, u roku od 24 sata, zakažete sednicu Izvršnog odbora Zajednice, jer je takmičenje neregularno. FK Sloboda Point će MUP-u podneti krivične prijave protiv NN lica u Zajednici klubova Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i Stručno strukovnoj organizaciji fudbalskih sudija, i biti uporna da se do kraja istraže zloupotrebe, a lica koja su odgovorna za sva dešavanja izvedu pred lice pravde i zauvek odstrane iz fudbala - navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar kluba Predrag Vitić.

Konačnu odluku oko (ne)odigravanja meča sa Zvezdom u narednom kolu, čelnici Slobode doneće danas.
Na „Marakani“ juče nisu želeli da komentarišu Slobodine najave u vezi sa neodigravanjem meča sa Zvezdom.

TERZIĆ: Veštački stvaraju tenziju

Zvezdan Terzić, predsednik Zajednice superligaša, za „Alo!“ kaže:
- Ne čudi me takav stav Slobode, navikao sam da čitam njihova saopštenja čim izgube neki meč.


- Traže i Vašu ostavku?
- Lepo, neka nađu još osam klubova koji misle slično i neka me smene. Nemam nameru da uslišavam ničije molbe, a oni u Užicu imaju legitimno pravo da traže moju smenu.


- Užičani prete i bojkotom meča sa Zvezdom?
- Mislim da je to pokušaj da se veštački napravi tenzija pred gostovanje Zvezde u subotu, ali razgovaraćemo i o tome.

OVO JE SUMNJIVO!?
 

Javor-Vojvodina 2:1
Jagodina-OFK 0:2
Čukarički-Radnički 0:1

U 27. kolu, poslednjeplasirani Javor je pobedio Vojvodinu sa 2:1, pretposlednji Rad je poražen od Zvezde sa 2:0, kragujevački Radnički, koji je trenutno na mestu koje vodi u baraž, prvi put je pobedio u gostima, i to četvrtoplasirani Čukarički, dok poput Kragujevčana, isti broj bodova imaju još dva kluba: Donji Srem, koji je izgubio od Partizana sa 0:5 i Sloboda, koja je izgubila od Napretka sa 3:1. Iz ove gužve izvukao se OFK Beograd, koji je pobedio drugog finalistu Kupa, Jagodinu, u gostima sa 0:2, pa je trenutno tri boda iznad vrlo opasne zone, iz koje se ide u doigravanje za opstanak.

Pretili i ranije, pa ništa!


Čelnici FK Sloboda prošlog avgusta najavili su mogućnost istupanja iz lige jer nisu bili zadovoljni deljenjem pravde sudije Danila Grujića na meču sa Sprtakom iz Subotice i tim povodom izdali i saopštenje za javnost. Međutim, „frka“ se brzo stišala i od napuštanja lige nije bilo ništa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP