Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BEŠIKTAŠ SA ČETIRI KOMADA PONIZIO PARTIZAN

Smešni smo za Evropu!

Autor: M. Rangelov | 25.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Partizan je od Bešiktaša dobio novu evro šamarčinu. Četiri gola u mreži tima iz Humske su izgleda u ovom trenutku realnost srpskog fubala. Jasno je da naši klubovi dalje od plasmana u međunarodna takmičenja ne mogu, a kako tamo igraju, mnogi se pitaju da li se uopšte i isplati preživeti kvalifikacije radi daljeg brukanja u Evropi.

Za razliku od Totenhema, turska ekipa je u Humsku došla u najjačem sastavu, tako da je katastrofa bila neizbežna

Za razliku od Totenhema, turska ekipa je u Humsku došla u najjačem sastavu, tako da je katastrofa bila neizbežna | Foto: Marko Metlaš

Duel između beogradski i turskih crno-belih posmatrao je nekadašnji čuvar mreže Partizana i Bešiktaša, Rade Zalad (58), koji smatra da je trijumf gostiju nešto što je bilo sasvim očekivano.


- Turska liga je u ovom trenutku daleko ispred naše. Velika su ulaganja, a igrači zaista kvalitetni. Utakmica sa Bešiktašem je naša tužna stvarnost, jer mnogo kaskamo za Evropom. Gosti su ostvarili previsoku, ali zasluženu pobedu. Iskreno nisam očekivao da će tako dobro odigrati meč. Za razliku od Totenhema, u Humsku su stigli u najjačem sastavu, Golovi su došli u pravo vreme, praktično je meč odlučen u 55. minutu, Partizan nije imao šanse da se vrati u meč. Svi pokušaju su neutralisani, možda bi bilo drugačije da je Živković pogodio. Videlo se koliko su crno-beli bili motivisani, ali čini mi se da su mnogi izgoreli u prevelikoj želji da se navijačima prikažu u što boljem svetlu - ističe Rade Zalad.

Tuga: Živković

Tuga: Živković | Foto: Marko Metlaš


On dodaje da je bez obzira na sve negativne aspekte, Liga Evrope odična prilika da mladi igrači vicešampiona Srbije steknu preko potrebno iskustvo.
- U svakom slučaju je bolje igrati neko evropsko takmičnje, pa i po cenu ubedljivih poraza. Svi znamo ko je Demba Ba, koliko je plaćen i gde je sve igrao. Posle duela sa njim, bez obzira na ishod, igračima će biti znatno lakše da nastupaju u domaćem prvenstvu. S druge strane, ako hoćemo da se nosimo sa timovima kao što je Bešiktaš, moramo da sačuvamo okosnicu ekipe. Slika na terenu bi bila potpuno drugačija da su igrali prvotimci koji su napustili Partizan, sve bi se okrenulo - završa priču Rade Zalad.

Partizanov evropski post traje još od Egalea i 2004. godine!


Partizan je poslednji put u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope slavio 2004, kada su crno-beli savladali Egaleo sa 4:0. Inače, duel sa ekipom Slavena Bilića bio je 39. meč crno-belih od 2003. godine u grupnim fazama “evro” takmičenja (2 pobede, 10 nerešenih i 27 poraza). Daleko od toga da su komšije sa druge strane Topčiderskog brda nešto bolje, jer je Crvena zvezda poslednju evropsku pobedu u grupnoj fazi zabeležila 2005. protiv Rome - 3:1, a poslednji put su uspešno preskočili kvalifikacije još 2010. i to u Ligi Evrope.

Poslednji komentari
  • bato Vreme: 25.10.2014 09:57h

    ja sam navijac partizana i volim ga posle porodice najvise,al njegova igra je smesna,mi smo toliko nemocni da je to strasno.Svaka utakmica i u kvalifikacijama za ls i le je bila brukanje fudbala i kidanje nasih zivaca,posle svake utakmice toliko nervoze da sebi nisam mogao da dodjem...nemamo igre,nemocnismo,igramo u rangu srpske lige!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP