Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FIFA ĆUTI NA OVU NOĆNU MORU

Šokantna priča fudbalera u zarobljeništvu: "Želim se ubiti"

Autor: 101 Great Goals / Cnn | 13.11.2013 - 11:56:00h | Komentara: 0

Francuski fudbaler alžirskih korena Zahir Belounis više od dve godine nalazi se u zatočeništvu u Kataru jer je odlučio da tuži svoj bivši klub El Jaish zbog neisplaćenih dugovanja, a nakon višemesečne patnje razmišlja o najgorem scenariju – samoubistvu.

Zahir Belounis

Zahir Belounis sa ćerkama

Katar, domaćin svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine, proteklih se meseci našao na udaru zbog skandala s "modernim robovima", odnosno nepalskim radnicima kojima katarske vlasti obećavaju zaradu, ali im u stvarnosti oduzmu dokumente i ne plaćaju ih.

Pravu agoniju u toj zemlji prolazi i 33-godišnji fudbaler Zahir Belounis, koji se našao u sporu sa svojim bivšim klubom zbog neisplaćenih plata, a Katar ga drži u zarobljeništvu i ne želi da mu izda izlaznu vizu dok ne odbaci tužbu protiv kluba.

"Osećam se kao talac. Izgubio sam slobodu, a nisam napravio ništa loše. Imam dovoljno dokaza i ne govorim protiv ove zemlje, ipak postoje ljudi koji nisu iskreni. Imam suprugu i dve ćerke o kojima brinem, a nikoga nije briga što sam bez plate gotove pune dve godine. Život mi je postao noćna mora. Pokušavam da budem najbolji otac što mogu, ali nakon što uspavam decu, plačem kao malo dete. Ubili su me iznutra i proganjaju me crne misli", izjavio je pre mesec dana CNN-u Belounis, kojem je tada Katar obećao da će ga uskoro pustiti iz zemlje, ipak to se još nije dogodilo i njegovo psihičko stanje je toliko loše da razmišlja o samoubistvu.

Tražio je pomoć Katarskog fudbalskog saveza i nije je dobio, a nije pomogao ni francuski predsednik Francoa Oland, koji ga pokušava izbaviti iz zemlje. FIFA nije previše zainteresovana za ovu priču.

Zahir Belounis

Ovu tužnu priču prati CNN-ov novinar Džejms Masters, koji je u utorak na Tviteru preneo delove razgovora s utučenim Belounisom.

"Osećam se jako loše. Želim da se ubijem, ne mogu više ovako. Prodao sam sve što sam imao. Spavam sa suprugom na madracu u praznoj kući. Deca ne znaju šta se događa", napisao je Masters i dodao da je uveravanje čoveka da sebi ne oduzme život najteža stvar koju je nuradio u životu.

Sreda je novi "dan D" za Belounisa jer će na sastanku s katarskim i francuskim predstavnicima ponovno pokušati da nabavi izlaznu vizu i zauvek pobegne iz ove mučne priče.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP