Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZLATKO VUJOVIĆ PORUČUJE:

Split nikada neće biti ustaški grad!

Autor: D. J. Bužić | 26.11.2013 - 18:00:00h | Komentara: 8

„Šimunićomanija“ poprima opasne razmere širom Hrvatske. Posle zagrebačkog „za dom spremni”, kojim je dirigovao dupe-glava Šimunić, sad se i na „Poljudu“, na meču Hajduk-Osijek, prolamao ovaj jezivi poklič. Uz dodatak „torcide“: „Ajmo, ajmo, ustaše!“.

Stop  ludilu:  Zlatko  Vujović,  legenda  Hajduka

Stop ludilu: Zlatko Vujović, legenda Hajduka | Foto: Miro Gabela

  Predsednik „bilih“ Marin Brbić je momentalno osudio „svoje navijače“ zbog neprimerenog ponašanja, nazivajući ga „katastrofalnim“ i „neprihvatljivim“. Istinski hajdukovci, Splićani, traže da se hitno stane na put novom navijačkom ludilu. Izdvajamo jedan glas razuma i prenosimo poruku legendarnog jugoslovenskog reprezentativca Zlatka Vujovića, fudbalera koji je čitavu deceniju nosio dres Hajduka (1976-1986).

„Ovo ni moj lipi Split“, u startu se u razgovoru za „Alo!“ distancira od razularene horde Vujović i uverava nas da ustaše ne žive u njegovom komšiluku.

- Ne ulazim u to da li je Split nekad važio za partizanski grad, kako pojedini potenciraju, ali znam da ustaški nikad nije bio niti je to danas. Nisam verovao da ću sa „Poljuda“ ikada čuti „ajmo, ajmo, ustaše“, ali eto, sad moram i ja da se stidim zbog tog ludila koje se od Šimunićevog katastrofalnog pokliča sa Zagreba prenelo i na Split. Užas! Al‘ znajte jedno, to nije glas naroda, posredi je neka neshvatljiva navijačka zabava jer fudbal više nikog ne zanima. Samo, ta zabava je toliko opasna da zbog nje možemo i glavom da platimo. I mi ovde u Hrvatskoj i vi tu u Srbiji. Sve zbog raznoraznih Šimunića. Dok prvih 50 izgrednika ne završi u zatvoru, ne vidim način da se reše problemi sa huliganima na stadionima - jasan je Zlatko Vujović.

Navijači “torcide”  su se na čudan način  zabavljali na meču  Hajduk-Osijek

Navijači “torcide” su se na čudan način zabavljali na meču Hajduk-Osijek | Foto: AP

 Legendarni napadač upozorava da UEFA i FIFA vrlo lako mogu da isključe hrvatske klubove iz evropskih takmičenja.

- Plašim se da je pred nama „poslednji vlak“ da se unormalimo. Ili nas neće biti na fudbalskoj mapi. Žute kartone smo već dobili. Sledeći je crveni! Neće nas trpeti UEFA, ali ni Evropska zajednica. I opet će ispaštati narod, koji ionako živi u bedi. Biće nam još gore. Stvarno ne znam kakvo se to zlo na hrvatskim stadionima odjednom probudilo...


Moje suze za Titom nikog nisu ubile!

Sporadično Zlatku Vujoviću prilepljuju etiketu - jugonostalgičar. Malo-malo, pa se provuče da je plakao zbog smrti Josipa Broza Tita na meču Hajduk-Zvezda.
- Jesam, plakao sam, baš kao i ceo „Poljud“. Takvo je vreme bilo, svi smo igrali za jednu zemlju, imali smo jednog predsednika. I kome to sad smeta? Moje suze nikog nisu ubile, ima li razloga da ih se danas stidim - emotivno će Zlatko Vujović.


Zlatko danas uči decu fudbalu

Zlatko Vujović danas, više za svoju dušu, uči fudbalu male Splićane. Menadžerisanje je batalio brzo, kaže da to nije posao za njega. 
- Ne prihvatam da su igrači roba s kojom se danas sve više trguje, fudbalom se iskreno malo ko bavi. Samo su bitni avioni i kamioni... Malo mi je krivo što nisam otišao u trenere, al’ sad je kasno, 55 mi je, al’ ne žalim se - uz osmeh će Zlatko, koji se iz svoje generacije viđa sa Sušićem i Baždarevićem. U Beogradu dugo nije bio...
Poslednji komentari
  • djordje Vreme: 26.11.2013 20:51h

    Majstore Split je vec odavno Ustaški grad !!!

  • Fenomen Vreme: 26.11.2013 21:24h

    Split je upravo to bio ...oduvek...ustaski grad...Sve ostalo je demagogija...vecina Hrvata se poistovecuje sa ustaskim pokretom, pofdrzava ga i cak se i ponosi time prkoseci drugima...A iza svega stoji patoloska mrznja prema Srbima. to je jedina istina...rodjen sam i odrastao tamo i znam o cemu pricam...To je bilo i u vreme SFRJ samo prikriveno, a 90-ih je "eksplodiralo"...i sad se samo nastavlja, kao neka "sapunica" bez kraja...ali veoma opasna "sapunica". Ne verujem Hrvatima koji to kao osudjuju, a znam da to ne misle iskreno...

  • astisto Vreme: 27.11.2013 01:46h

    ma kakav ustaski grad, pricate napamet. split nije sta je bia, ima budala, srozane su vrijednosti u društvu, ali jednako je svugdi po ex yu. bas sam bacia oko po ovom portalu i vidim kakvim vas vijestima tu filuju, eto mali primjer. to je vise inat vlastima, neke budale zavedu dio ljudi da vicu nesto za sta ne znaju sta znaci, ne znate bas prilike u hr, mnogi ne osjecamo vlast kao svoju. tako da je to vrlo ruzan incident, ali samo incident. spaljena je nedavno hr zastava u bg, jel to znaci da svi beograđani mrze split, ma dajte..

  • Sane Vreme: 27.11.2013 07:45h

    Rođen sam početkom 60-ih i moje iskustvo se podudara sa Zlatkovim, ali sva sela u okolini Splita su sigurno legla ustaštva!?! Znači autohtoni Splićani su gospoda i mislim da nisu zadojeni pomenutim pokretom, ko zna šta se sve namaklo i naselilo u međuvremenu ?!? Ima jedan drugi grad na moru Za... gde je ovaj vid izražavanja patzriotizma izraženiji !!!

  • momazver Vreme: 27.11.2013 08:19h

    Zlatko,jasno mi je kako ti je u Splitu kao Srbinu.Iylozen si /za sada/ubojitim pogledima-u ledja. Nikad nisu bili hrabri.Tebe i brata,Holcera,Borisu Djordjevica..podnosili su kao -kamen u bubregu. Pero Nadoveza u Hajduku ni kao igrac,ni kao trener NIJE MOGAO da uspe.NISU MU DALI.-Jer je Srbin.Dobro medju vama,sportistima toga je bilo jako malo, ali grad drugacije dise,od uvek.Njegov dispet/nesto kao inat,kur..nje,/ne/zadovoljstvo..ne postoji srpski prevod za taj osecaj/ od uvek je bio takav/ Ca je pusta LONDRA/London/-kontra Splitu gradu../Vole ustastvo,ne vole Srbe i kad se jedan digao,svi USTASE i pokazase svoje pravo lice. Glas razuma ako ga nego i digne/bice ugusen.E siroti Vujovici..i ostali Srbi u Hrvatckoj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP