Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZAPOSLENI U SVAĐI SA RUKOVODSTVOM

Sprema se štrajk na „Marakani“!

Autor: M. Z. | 02.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sindikat zaposlenih na „Marakani“ sprema se da stupi u generalni štrajk i da obustavi rad, a to bi, kako „Alo!“ saznaje trebalo da učini od sledećeg četvrtka, 7. avgusta.

Hoće svoje zarade: Radnici FK Crvena zvezda

Hoće svoje zarade: Radnici FK Crvena zvezda | Foto: Marko Metlaš

Do tada, radnici u Zvezdi će, prema važećim zakonskim odredbama, dolaziti na vreme na posao, s tim da će obavljati minimum obaveza. Razlog za ovakav postupak je oštra poruka koju su dobili na sastanku sa generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem, koji im je rekao da para neće biti i da mogu da idu iz kluba, ako im se ne sviđa.


- Čim se pojavila informacija da su fudbaleri na pripremama između sebe podelili 100.000 evra, zaposleni u klubu su odmah inicirali sastanak s Terzićem, jer im već dugo ništa nije bilo uplaćeno. Umesto razumevanja, naišli su na tvrd stav novog čelnika kluba, koji im je poručio da neće biti nikakve isplate zarada u skorije vreme, jer Zvezda, trenutno, nema novac na raspolaganju, uz napomenu da svako, kome se to ne sviđa, može slobodno da ide - kaže za „Alo!“ izvor blizak klubu sa „Marakane“.

Posle burnog sastanka s Terzićem koji je održan u četvrtak, sindikat zaposlenih je juče zasedao i odlučio da rukovodstvu pismeno dostavi zahteve u kojima se traži isplata zarada za šest meseci i da će, u slučaju da ta uplata ne usledi, u zakonskom roku od sedam dana, sledećeg četvrtka (7. avgusta), stupiti u generalni štrajk i potpunu obustavu rada.

- Nismo zadovoljni arogantnim stavom gospodina Terzića. On je u klubu tek tri dana, a mi po 15 godina radimo u Zvezdi. Ne može tako bahato da se ponaša i da nas omalovažava. Zna se ko je dužan da obezbedi pare, a ako to ne ume, neka se skloni, a ne da priča okolo razne priče - kaže za „Alo!“ jedan od zaposlenih na „Marakani“.

Spomenimo za kraj i to da je reorganizacija kluba i smanjenje broja zaposlenih sa 160 na 60 ljudi, jedan od prioriteta koje je novi klupski čelnik Zvezdan Terzić preuzeo na sebe kada je dolazio na „Marakanu“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP