Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILUTIN ŠOŠKIĆ (76) ŠOKIRAN ZBOG ISTICANJA ANTISEMITSKE PAROLE U HUMSKOJ:

Sramota, pa Jevreji su osnovali Partizan!

Autor: D. Ostojić | 20.09.2014 - 17:50:00h | Komentara: 7

„Da li je moguće da neko od naših navijača vređa Jevreje?! Znaju li ti momci da su upravo mnogi Jevreji podizali njihov omiljeni klub?!”

Milutin Šoškić

Milutin Šoškić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nekolicina „grobara” uspela je da pokvari gotovo idiličnu sliku sa meča 1. kola Lige Evrope između Partizana i Totenhema (0:0). U Humskoj je preksinoć bio zavidan broj navijača, dobru igru pratila je gromoglasna pesma tokom meča i dugo posle, nijedna baklja nije upaljena... Ali onda, u smiraj

Moša Marjanović dobio nadimak po Jevrejima!

Moša Marjanović

Moša Marjanović | Foto: Dušan Milenković

Jedan od najvećih fudbalera koje je imala naša zemlja, Blagoje Marjanović, svoj nadimak Moša dobio je po gustoj i talasastoj kosi „kakvu imaju Jevreji”, pa su mu prijatelji govorili: „Isti si Moša!”. I ostao je zauvek Moša (jedno od najpopularnijih jevrejskih imena, prim. aut.). Zbog kose s kojom se ponosio Marjanović nikada nije nosio kapu.

utakmice, nekoliko maloumnika, kako ih je s pravom nazvao generalni sekretar kluba Darko Grubor, transparentom „Only Jews and Pussis” („Samo Jevreji i pi***ce”, prim. aut.) pokušala je da uvredi igrače i navijače Totenhema, a ustvari je navukla gnev Britanaca, a vrlo verovatno i drakonsku kaznu UEFA.
A da su ti maloumnici bar malo čitali o istoriji, bar svog kluba, mogli su da saznaju da su mnogi Jevreji pomagali osnivanju tima iz Humske i dali svoj nemerljiv doprinos kroz decenije postojanja trofejnog srpskog kluba, što sa terena, što van njega. Svedok tih lepih vremena je Milutin Šoškić, legenda crno-belih,koji u razgovoru za „Alo!” priznaje da je bio šokiran kada je sporni transparent ugledao na „jugu”.
- Prvo što sam pomislio bilo je - to zdrav um ne može da uradi! Kad sam video to što sam video, rekoh sebi - e, ovo onda ne može da bude delo navijača Partizan! Sve mislim, da nisu to neki momci ubačeni da nanesu štetu klubu? Dan posle, iskreno da vam kaže, ne znam šta da mislim. Šokiran sam! Da li je moguće da neko od navijača Partizana vređa Jevreje?! Pa znaju li ti momci da su upravo mnogi Jevreji podizali njihov voljeni klub?! Da smo mi svojevremeno imali turneje po Izraelu, gde su nas respektovali više nego neke svoje klubove? Nije mi jasno šta je u glavama tih momaka - vidno uznemiren je bio legendarni golman Partizana.
Šoškić kaže da klub ne može da reši taj problem nego da bi što pre trebalo da se angažuje država, odnosno MUP.

Tužilaštvo ispituje slučaj!
Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve okolnosti koje su vezane za isticanje antisemitskog transparenta na utakmici.
- Tužilaštvo ima uvid u dešavanje na utakmici i u tom smislu postupa. Zasad se proveravaju okolnosti u vezi sa spornim transparentom na fudbalskoj utakmici Partizan - Totenhem - navode u tužilaštvu.


- Ne može klub da zna ko dolazi na stadion, ali policija može. Takve ljude bi trebalo proterati sa svih stadiona, ne samo iz Humske. To policija može da uradi, samo ako želi - zaključuje Šoškić.
 

Veliki doprinos klubu davali Špic, Švarc, takač...

Logo FK Partizan

 

Ako bi se malo „začeprkalo” po istorijskim knjigama, moglo bi da se dođe do podataka da su mnogi Jevreji povezivani sa početkom funkcionisanja kompletnog Sportskog društva Partizan. Nama najpoznatiji je sigurno pokojni Artur Takač, jedan od osnivača fudbalske i rukometne selekcije, baš kao i Božo Švarc, preživeli logoraš iz Jasenovca, koji je dugo bio funkcioner kluba iz Humske. Trener fudbalske sekcije crno-belih sa velikim uspehom bio je, takođe, Jevrejin - Ilješ Špic.

ENGLEZI: Ukinite ceo srpski fudbal!
Dan posle utakmice Partizan - Totenhem u okviru 1. kola grupne faze Lige Evrope i skandaloznog transparenta koji je osvanuo na južnoj tribini stadiona u Humskoj, ostrvska javnost sve glasnije traži drakonsku kaznu za jedinog preostalog srpskog predstavnika u Evropi, ali i kompletan fudbal kod nas. Obični navijači u komentarima na najpopularnijim internet portalima apeluju da se Partizan kazni momentalnim izbacivanjem iz Evrope, da mu se pristup međunarodnim takmičenjima zabrani na više godina, a da se isto učini i sa srpskom ligom, ukoliko i ona ne izrekne sankcije.
Hajka ide toliko daleko da se prizivaju duhovi prošlosti i podseća na ispade „grobara” u Mostaru 2007. godine, a da je šteta naneta i celoj Srbiji dokazuje i to što se napominje kako ovo nije izolovan incident jer je pre dve godine nekolicina engleskih fudbalera bila izložena rasističkom vređanju na utakmici mladih selekcija Srbije i Engleske u Kruševcu. Ruku na srce, ima i onih samokritičnih ostrvljana koji napominju da je nalakše optuživati i kažnjavati „male zemlje”, a da je Engleska daleko od otvorenog društva i da antisemitizma i rasizma i te kako ima u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 20.09.2014 18:45h

    Титов генерал а мађар Фрањо Туђман је у инат променио познатом београдском фудбалском тиму у име ПАРТИЗАН?Црвено и плаве вертикалне пруге је променио у црно и беле или ти боју жалости?Ко би нормалан носио црнину а да није у жалости?Сетите се да је по некада ПАРТИЗАН носио дресове са плаво и црвеним бојама?То вам је истина и крај приче!

  • JO Vreme: 20.09.2014 18:53h

    ZNACIKOMUNISTI KOJI SU OSNOVALI PARTIZAN SU JEVREJI? HAZARI? PA SAD JE SVE JASNO...UZGRED DOSADNI STE SA UVLECENJEM U DUPE HAZARIMA KAO I SA OVIM REZIRANIM UNAPRED TRANSPARENTIMA NA STADIONIMA ..SVE JE JASNO I OVO SLUZI DA SE OPLJUJU SRBI - ZNACI MALOVAM?-HRVATI MA SE OVO NE DESAVA U SRBIJI DA? HAHAHAH MA AJTE MOLIM VAS...JAKO JAKO PROVIDNO

  • Dragi Vreme: 20.09.2014 22:33h

    Pa i Srbi su osnovali splitski Hajduk, a danas nema većih srbomrzaca od navijača tog istog Hajduka.

  • Lune Vreme: 20.09.2014 23:32h

    Hm,hmm.. zasto "sramota", pa sta ste drugo ocekivati od tih istetoviranih dzukaca i nacista "novog doba'..politickih, a ne sportskih "falangi", dilera droge, bandita sa splavova i klubova. To nisu navijaci, i smisljeno su gurnuti poput nekih novih "arkana i delija".."devedesetih".

  • petar Vreme: 20.09.2014 23:35h

    Samo Jevreji i pi***ce

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP