Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GLUMCI ZA OSKARA

Sramotni potezi progurali fudbalere Čilea u polufinale! (VIDEO)

Autor: N.J. | 25.06.2015 - 11:08:00h | Komentara: 1

Fudbalska reprezentacija Čilea se plasirala u polufinale Kopa Amerika pobedivši sa 1:0 dosadašnjeg južnoameričkog prvaka, Urugvaj. Ali, ma koliko Čileanci bili simpatični i mnogima jedna od omiljenih reprezentacija posle minulog Mundijala, ova njihova, rezultatski zaista velika pobeda, ostaće u senci nekih drugih stvari koje su obeležile prvi četvrtfinalni meč.

Čile - Urugvaj

Čile - Urugvaj | Foto: Profimedia

Urugvaj je bio u podređenom položaju sve vreme. Delom zbog toga što se Kopa Amerika igra u Čileu, pa su domaćini na krilima podrške navijača jako želeli da produže san i, konačno, po prvi put u skoro vekovnoj istoriji ovog takmičenja, postanu šampioni, piše Dejli Mejl. Urugvajci nisu mogli da računaju na Luisa Suareza, odličnog napadača  koji još odrađuje suspenziju zbog ujedanja Kjelinija na Svetskom prvenstvu.
Koliko god da su vam Čileanci predvođeni Vidalom i Sančezom bili simpatični, naročito nakon poslednjeg Svetskog prvenstva gde su pokazali svu srčanost i borbenost, ovoga puta im je želja za pobedom bila prevelika pa su posegli za ne baš fer potezima.
Obratite pažnju na sledeći snimak. Čileanac sa brojem 18 je Gonzalo Hara, 29-godišnji defanzivac Majnca. Njegov direktan rival je Edinson Kavani, kome Hara u jednom trenutku drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, gura prst ka zadnjici.


Kavani je jedva, spoljašnjom stranom dlana, odgurnuo lice Gonzala Hare, žaleći se pritom kod sudije šta sve doživljava na ovom meču, a sudija mu je pokazao - žuti karton. Bio je to drugi žuti karton za ovog napadača, pa je zbog njegovog isključenja Urugvaj ostao brojčano slabiji.

Edinson Kavani dobija drugi žuti karton

Edinson Kavani dobija drugi žuti karton | Foto: Profimedia

Nije ni do tada gost bio nešto naročito opasan, štaviše - meč je završio sa samo 20 odsto vremena sa loptom u svom posedu, ali je bez Kavanija tek postalo teško. Čileanci su, u meču punom grubosti, tek u 81. minutu stigli do pogotka, Maurusio Isla je tada bio precizan sa oko 15 metara, pa je domaćin Kopa Amerika zakoračio ka polufinalu.


Tu, međutim, nije bio kraj ovog meča. Dva minuta pre završetka, isključen je još jedan Urugvajac, Horhe Fusile, i to nakon što se silovito bacio da izbije loptu ka kojoj je išao i Aleksis Sančez.

Edinson Kavani dobija drugi žuti karton

Fućile dobija drugi žuti i crveni karton | Foto: Profimedia

Iako je urugvajski reprezentativac zaista stigao prvi do lopte, drugom nogom je ostvario kontakt sa Čileancem, koji je uz bolnu grimasu pao, pa je usledila javna opomena u vidu drugog žutog kartona za Fusilea, koji je označilo i prevremeni put u svlačionicu, ali umalo i opštu pometnju na terenu, jer se njegovi saigrači uopšte nisu saglasili sa takvom odlukom arbitra.


Čile će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Bolivija - Peru (petak, 01.30 po srednjeevropskom vremenu), a za drugo polufinale nadmetaće se Argentina - Kolumbija (subota 01.30) i Brazil - Paragvaj (subota, 23.30).
Poslednji komentari
  • Tara Vreme: 25.06.2015 15:42h

    Predrag najboljiiii

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP