Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALEKSANDAR ŠOŠIĆ, SRPSKI FUDBALER U DRESU DRITE IZ GNJILANA, ZA ALO!:

Srbi mi prete jer bih igrao za Kosovo!

Autor: M. Rangelov | 06.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 11

Srbin hoće da igra za reprezentaciju Kosova! Naslov iz prištinskog dnevnika “Zeri” odjeknuo je poput prave bombe. Aleksandar Šošić (19), mladi fudbaler Drite, preko noći je postao udarna vest, a u razgovoru za “Alo!” objašnjava kako su njegove reči u stvari zloupotrebljene od strane prištinskog medija.

„Ne plašim se, jer  nisam uradio ništa loše. Niko iz Gnjilana nije reagovao loše na moje izjave“, kaže Aleksandar Šošić

„Ne plašim se, jer nisam uradio ništa loše. Niko iz Gnjilana nije reagovao loše na moje izjave“, kaže Aleksandar Šošić

„Samo sam rekao da bih jednog dana možda zaigrao za selekciju Kosova. Sada mi stalno stižu pretnje. Nije baš prijatno“

- Ma novinar iz lista “Zeri” je baš zloupotrebio moju izjavu. Politički je potpuno izvrnuo. Rekao sam da je lepo igrati za neku reprezentaciju i da bih možda jednog dana, kad se stvari normalizuju i FIFA odobri tu selekciju, možda i zaigrao. Ništa drugo nisam rekao i to je jedina istina - jasan je Aleksandar.


O tome da li je imao neprijatnosti zbog pomenutog intervjua, Aleksandar objašnjava:
- Pretili su mi na Fejsbuku, mahom Srbi, tako da sam morao i da zaključam profil. Nije bilo ništa strašno, ali opet nije prijatno. Komšiluk je mešovit, živimo i sa Srbima i sa Albancima, niko ovde nije reagovao negativno. Ja samo volim fudbal, ništa drugo! Ne plašim se, zaista, nisam uradio ništa loše - kaže on.

Da Aleksandru nije lako, potvrđuje i njegov otac Novica:
- Ovo je prava smejurija! Srbi sa Kosova su uvek krivi za sve. Neka gospoda iz fotelja dođu ovamo kod nas, da vide šta je težak život. Izjava mog sina je prenapumpana, rekao je da bi možda jednog dana i igrao za reprezentaciju Kosova, samo ako se za to steknu uslovi, smiri tenzija i situacija bude koliko-toliko normalna. Ne shvatam čemu ovoliki gnev - kaže on.

Navijači Drite se za  sada nisu izjašnjavali o tome šta misle o tome da srpski fudbaler igra za njihovu ekipu

Navijači Drite se za sada nisu izjašnjavali o tome šta misle o tome da srpski fudbaler igra za njihovu ekipu

Zanimalo nas je i kako je uopšte Aleksandar završio u Driti iz Gnjilana, kao jedini Srbin među 40 Albanaca.
- Nisam imao drugog izbora, nije bilo svrhe da više igra seosku ligu. Morao sam sina da odvedem u Dritu, ekipu u kojoj igra 40 Albanaca. Tu je tek jednu nedelju, još je na probi. Mislite da mi je bilo lako da malog pustim tamo? Voli fudbal, ovde nema gde da trenira, šta sam drugo mogao? Bio je u Zvezdinom kampu, rekli su mi da je talentovan, ali su tražili novac. Aleksandru je fudbal sve, ništa drugo ga ne zanima. Mi smo veliki Srbi i siguran sam da više volimo svoju zemlju od mnogih lažnih patriota koji lagodno žive. Sinu sam dao blagoslov da igra tamo - završava Novica.

Stojković tužio Šošiće zbog fotografije


Teolog Miloš Stojković, koji se nalazi na zajedničkoj slici sa Aleksandrom Šošićem, koja je u utorak objavljena u „Alo!“ nazvao je našu redakciju:

 

Miloš Stojković

Miloš Stojković sa Šošićem

- Najoštrije osuđujem grubu zlouopotrebu zajedničke fotografije, koja je nastala u kampu Crvene zvezde na Zlatiboru pre tri godine. Da sam znao da će Aleksandar ovako nešto izjaviti, nikada ga ne bih ni uvrstio u kamp srpske dece sa Kosova i Metohije. Apsolutno ne podržavam njegovu odluku da zaigra za nepriznatu reprezentaciju Kosova - rekao je Stojković, koji je najavio i podnošenje krivične prijave protiv Aleksandra i njegovog oca zbog prosleđivanje fotografije novinama “Zeri” bez njegove saglasnosti.
Ovom prilikom, redakcija ”Alo!” se izvinjava Milošu Stojkoviću ako mu je objavljivanjem zajedničke fotografije sa Aleksandrom nanela štetu.

Poslednji komentari
  • Selektor Vreme: 06.08.2014 08:46h

    Kad te jednog dana siptari otkace nemoj da mi se ni tada javljas i trazis da te pustim da igras za selekciju reprezentaciju Srbije.

  • vlada Vreme: 06.08.2014 08:54h

    srbija mu placa kampove a hoce da igra za siptare. Ali to jednog dana kad bude priznato kosovo i taj njihov savez, tako kaze ovaj mali i njegov tata. Neka to objasni porodicama nestalih i poginulih za KIM. Šu..i

  • sls Vreme: 06.08.2014 09:58h

    Sta tu sada drami taj Stojkovic. Teolog koji osudjuje sto mali igra fudbal za Dritu a on kao svesteno lice i tamo neki poverenik Hilandara je u stvari zamenik gradonacelnika Vitine po siptarskom sistemu. Izasao je na sipratske izbore koje je raspisala upravo ta samoproklamovana drzava Kosovo kako je on naziva a ovamo glumi patritu i jos preti klincu krivicnom prijavom zbog slike a taj isti Milos Stojkovic krsi Ustav Srbije i grade siptarske institucije. Bruka

  • Студент из северне Митровице Vreme: 06.08.2014 10:08h

    Милоше, али зато подржаваш одлуку да учествујеш на Тачијевим локалним и републичким изборима. Прво погледај себе па пљуј по овом клинцу !

  • bivši fudbaler Vreme: 06.08.2014 12:13h

    Ostavite dečka na miru da igra fudbal!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP