Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDARNI TRENER MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ ZA ALO!:

Srbija bi sa mnom bila prvak sveta!

Autor: D. Ostojić | 31.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Bleda Srbija iz Portugala (1:2) razočarala je i ono malo optimista koji su posle dugog niza godina blamaže i bruke i dalje verovali u “orlove”. Među njima je bio i Miroslav Ćiro Blažević, koji je u najavi meča za “Alo!” tvrdio da će naši najbolji fudbaleri razbiti Ronalda i kompaniju. E sad, zovemo Zagreb ponovo...

„Imate strašan tim,  ali ga treba motivisati.  A ko bi to uradio bolje od mene?”

„Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene?” | Foto: Profimedia

- E, moj sine, zaj**ao sam i sebe i vas neki dan... Rekoh vam da napišete da ćemo da pobedimo, ali opet izgubismo. Posle svega, duboko sam razočaran - priča Ćiro o “orlovima” i sve ponavlja “mi”, pa “mi”.


- Potresli ste se, čini se, više nego neki Srbi, a o našim fudbalerima i da ne pričamo?
- U tome i jeste najveći problem “orlova”. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata... Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvek u pravu.

- Je l’ i dalje smatrate da biste vi bili najbolji selektor Srbije?
- Sigurno! Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa - bili bismo prvaci sveta! Imate strašan tim, ali ga treba ukomponovati. Igrači moraju da se motivišu, a ko to bolje zna od mene?!

- Hoćete li da kažete da je najveći problem u seletoru Ćurčiću?
- Iako ne igra, trener je najveći krivac. Uvek. Na njemu je da snosi krivicu kad je rezultat loš, a kada je dobar onda su igrači u prvom planu. Ne poznajem njegov rad, znam da je kratko na čelu tima, ali morao je da smisli kako da tuče Portugal, koji uopšte nije tim pred kojim protivnik treba da drhti.

- Naši se razmeću izjavama kako za plasman na EP u Francuskoj još imamo šanse?
- Jednom je Siniša Mihajlović rekao, a ne znam da li je to čuo od mene (smeh), da treba verovati dok god postoji bar teoretska šansa. Ja sam takav. Ne mogu ni da zamislim šta bi se dogodilo sa srpskim fudbalom ako “orlovi” ne odu ni na ovo veliko takmičenje - zaključuje “trener svih trenera”.

Menjati one koji ne valjaju!

- Trebaju li promene u FSS-u?
- Neki problem ima, sigurno. Nešto je trulo, a šta - ja to ne znam. Ne bih rekao da je srpski fudbal nekome igračka, ali da neki ljudi ne znaju da rade svoj posao, to je evidentno. Trebalo bi to što pre promeniti, pogotovo segment oko A reprezentativnog tima. Seniorska reprezentacija je lokomotiva celokupnog fudbala u jednoj zemlji - objašnjava Ćiro.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 31.03.2015 10:38h

    Ko је то мислио да ћемо победити Португал и то у гостима?Шта знамо показали смо на мечу са Албанијом.Насели смо на глупаву албанску фору а полицијски снајперисти су тамо негде играли шах?Као да овде нико није чуо за ону летећу скаламерију?Што се тиче речи Блажевића ,,како ће биднемо прваци света,, ако нас он узме под своје нека окачи то мачорима о реп?НА ТЕРЕНУ ИГРАЈУ ИГРАЧИ ДА НЕ КАЖЕМ БАЛЕРИНЕ А ТРЕНЕРИ СЕ ШЕЋКАЈУ И ГРИЗУ МУ... Добро,да се не изражавам!

  • Zare Vreme: 31.03.2015 13:28h

    Svaka cast Ciri Blazevicu naj treneru EX-YU pa i sire. Trebao bi Tole, ako ne podnese ostavku ( a, naravno nece) da zamoli Drulovica da se vrati i to javno uz veliko izvinjenje. Ciru za savetnika Ljubinku i problem bi mozda bio resen.

  • nizam xhemaili Vreme: 31.03.2015 15:06h

    TO JE CIRO IZJAVIO PRIJE NEGO STO JE VIDIO ALBANIJU KAKO RASTURA,VEROVATNO VEC SE PREDOMISLIO

  • vasa Vreme: 31.03.2015 17:34h

    Albanci su ih pobedili u Portugalu, a nasi nisu mogli da izvuku nereseni rezultat...

  • milan Vreme: 01.04.2015 14:56h

    Mentalitet je Ciro u pitanju. Jedino bi mozda ti mogao da dokazes ovim nasim "zvezdama" da se ugledaju na vas(Hrvate), i neka pogledaju neku vasu utakmicu pa neka vide sta je patriotizam, kako se gine na terenu, a ko ovi nasi manekeni. Na prste jedne ruke mozes da nabrojis ko je zasprinto 50 metara. Sve "zvezda" do "zvezde" a bodoba jedva 1 (JEDAN). Rezultati govore sve o igracima, treneru, i celo FSS. I na zalost, to nikom (posle dva dana) nikom ne smeta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP