Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIROSLAV BLAŽEVIĆ VERUJE DA SRBIJA MOŽE DO ČUDA VEČERAS U LISABONU

Srbija dobija Portugal

Autor: P. Milovanović | 29.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Reprezentativci Srbije hladne glave i vrućeg srca moraju večeras (20.45, RTS) da uđu u fudbalski rat sa Portugalcima, u meču koji je za nas biti ili ne biti za nastavak kvalifikacija za EVRO 2016 u Francuskoj.

Ćiro Blažević

Ćiro Blažević | Foto: Profimedia.rs

Pred “orlovima” je (ne)moguća misija, naspram sebe će imati favorita grupe I predvođenog strašnim Kristijanom Ronaldom, dok će s tribina velelepnog stadiona Benfike “La Luž” zagrmeti 65.000 navijača, što bi moglo da veže noge našim asovima. Sve to ne brine Miroslava Ćiru Blaževića, harizmatičnog hrvatskog stručnjaka, koji je za “Alo!” poručio da će Srbija tući nadmene Portugalce, iste one koji su eliminisali Bosnu i Hercegovinu u baražu za SP 2010. godine, kada je “zmajeve” s klupe predvodio stari vuk Ćiro.

- Možda su mene dvaput pobedili, ali vas sigurno neće. Instinkt me retko vara, a ovoga puta kaže da ćete pobediti Portugal - jasan je Blažević.

Trener svih trenera smatra da su “orlovi” ispucali sve kredite i da je kucnuo čas da pokažu da znaju da igraju fudbal.

- Srbija nikako da se dovede u red, takvi igrači, takva koncentracija talenta i iskustva, a rezultata nigde. Treba te momke uveriti da mogu i da znaju, jer je samopouzdanje najvažnije. Vreme je da prestanu da se brukaju i da počnu da pobeđuju redom. Tvrdim da će dobiti Portugalce ako ubede sebe da su spremni da prirede senzaciju.

Nemanja Matić

Nemanja Matić | Foto: Profimedia.rs

 
Nakon što smo Blaževiću saopštili da vodeće svetske kladionice vide Ronalda i ekipu kao izrazite favorite, što potvrđuje kvota na pobedu domaćina od 1.55, dok je trijumf Srbije ispraćen nestvarnim koeficijentom 7.50, Ćiro se razbesneo:

- Ma kakvi Portugalci. Koga će oni da pobede, osim ako nisu smislili neku podmetačinu. Vama, Srbima, fali samo fanatizam, morate od prvog minuta da preuzmete inicijativu, da ih napadnete i tako ih zbunite. Nema branjenja ni bunkera, treba ih pojuriti od prvog minuta. Mada, kada je taktika u pitanju, to je isključivo stvar selektora i ne bih da mu se mešam u strategiju. Potrebno je da momci veruju u čudo i ono će se dogoditi. Sve im zavisi od ovog meča, a ja osećam i čvrsto verujem da mogu da osvoje tri boda u Lisabonu - zaključio je Ćiro.

Nemanja  je ključ!

Na pitanje od koga iz Srbije očekuje da eksplodira na travnatom tepihu, Blažević je odgovorio:
- Ne volim da pričam o imenima, spomenem nekoga, a onda se drugi buni što sam njega preskočio. Mislim da je ključ u zadnjem veznom igraču, a vi tu imate Nemanju Matića - u svom stilu će Ćiro.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP