Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRIJATELJSKI MEČ U BARSELONI

Srbija u finišu pala pred Kolumbijom - 0:1!

Autor: S. R. | 14.08.2013 - 19:07:00h | Komentara: 0

Demoralisana slabim rezultatima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari pozitivan rezultat ni u duelu sa Kolumbijom. U prijateljskom meču odigranom u Barseloni, slavili su Južnoamerikanci sa 1:0, a jedini gol postigao je Fredi Gvarin u 89. minutu posle serije grešaka naše odbrane.

kolumbija

Gvarin prima čestitke od saigrača posle gola

Izabranici Siniše Mihajlovića dobro su parirali trećoj reprezentaciji sveta na FIFA rang-listi, možda čak i bili bolji za nijansu, ali to nisu uspeli da pretoče u pogodak. Kolumbijci, s druge strane, jesu i na kraju srećniji odlaze kući.

Pročitajte šta se dešavalo tokom svih 90 minuta meča u Barseloni. 

KRAJ, Srbija - Kolumbija 0:1

89' - Serijom neverovatno loših poteza naše odbrane Kolumbija stiže do gola i pobede zahvaljujući pogotku Fredija Gvarina.

88' - Veliki trenutak u životu Predraga Rajkovića. mladi golman Jagodine upisao je svoj prvi nastup za seniorsku reprezentaciju.

85' - Posle uspavanke od 15 minuta, ponovo je Kahriman bio u centru pažnje. Prvo je dobro intervenisao, sprečio siguran gol, ali je ispustio loptu i poklonio Kolumbiji indirektan udarac sa 16 metara. Srećom bez posledica.

68' - Nesigurnost Kahrimana umalo nije kažnjena golom, mada ni reakcija kolumbijskih fudbalera nije bila na nivou. Sreća za "orlove"...

63' - Sjajan potez Baste! Lepo se izborio za udarac levom nogom sa nekih 20 metara, ali je opet Ospina bio dobro postavljen.

61' - Trostruka izmena u Srbiji! Krstičić, Rukavina i Raća Petrović ušli su u igru umesto Ivanovića, Đuričića i Radovanovića.

49' - Najbolja šansa za "orlove"! Tadić je promešao odbranu Kolumbije, dodao do Đuričića, ali je njegov slab udarac odbranio Ospina.

46' - Dvostruka izmena u Srbiji. U igru su ušli Marko Šćepović umesto Mitrovića i Dušan Tadić umesto Sulejmanija.

srbija

Duel Baste i Armera

DRUGO POLUVREME

45' - U smiraj prvog poluvremena Kolumbija je imala još jednu lepu priliku da postigne pogodak. Zuniga je projurio po desnoj strani naše odbrane, a Rodrigez neprecizno šutirao.

30' - Ponovo smo imali izglednu priliku. Rajković je posle kornera uputio snažan udarac ali se ispred gol-linije isprečio niko drugi do napadač Džekson Martinez.

25' - Uzvraćaju "orlovi" preko Radovanovića, koji je sa 18 metara uputio pravi projektil, ali je Ospina pravovremeno reagovao.

23' - Ne piše nam se dobro! Fenomenalna akcija Kolumbijaca, uz nekoliko brzih pasova, donela je najbolju akciju na utakmici, ali je Kahriman bio priseban.

19' - Nova opasnost pred golom Srbije! Razigrao se Džejms Rodrigez, sjajnim pasom uposlio je Murijela, ali je njegov volej udarac završio tik pored gola.

16' - Praktično bez akcije, Kolumbija je imala izglednu priliku za vođstvo. Murijel je iskoristio smušenost naše odbrane, ali srećom nije bio precizan.

5' - Naš najopasniji fudbaler na startu utakmice je kapiten Ivanović. Ponovo je defanzivac Čelsija imao priliku da dovede Srbiju u vođstvo, ali je njegov udarac glavom za malo bio neprecizan.

3' - Prvu polu-priliku za Srbiju imao je Bane Ivanović, ali je njegov slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora završio visoko preko gola Kolumbije.

srbija

POČELO JE!

STARTNE POSTAVE
Srbija: Kahriman, Ivanović, Subotić, Rajković, Tomović, Radovanović, Fejsa, Basta, Đuričić, Sulejmani, Mitrović

Kolumbija: Ospina, Zuniga, Armero, Guardado, Valdes, Moskera, Sančez Agilar, Rodrigez, Martinez, Murijel.

Iako se radi o meču prijateljskog karaktera, duel sa Kolumbijom ima veliki značaj za selektora Sinišu Mihajlovića i njegove izabranike.

To se posebno odnosi na napadača Partizana Marka Šćepovića, kome je selektor poručio da je ovo njegova poslednja šansa da dokaže da zaslužuje mesto u nacionalnom timu.

Prema poslednjim informacijama, u timu "orlova" neće biti Lazara Markovića, Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića.

U sastavu Kolumbije neće biti najboljeg igrača ovog tima Radamela Flakaa, ali i bez njega ova južnoamerička reprezentacija ima izuzetno jak sastav. Džekson Martinez, Džejms Rodrigez, Pablo Armero, Kristijan Zapata, Huan Zuniga, samo su neka od imena izuzetno jake selekcije Kolumbije od koje se očekuje da napravi veliki rezultat na Mundijalu naredne godine.

Kladionice favorizuju, očekivano, reprezentaciju Kolumbije, pa je tako kvota za njihov trijumf 1,85, a na pobedu Srbije čak 4,10!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP