Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

"ORLOVI" POTPUNO NADIGRALI "VATRENE"

Srbija žali za prilikama, Hrvati iz jedne šanse do remija!

Autor: M. Grujić | 06.09.2013 - 23:00:00h | Komentara: 0

Trudili su se svim silama, ali nisu uspeli da se osvete za poraz iz Zagreba! Fudbaleri Srbije remizirali su sa Hrvatskom (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i definitivno izgubili i matematičku šansu da se nađu u Brazilu sledeće godine.

Marković u prodoru

Lazar Marković u prodoru

Srbija je u meč ušla sa saznanjem da nema šta da izgubi i sa namerom da pomrsi konce ljutim rivalima, koji se zajedno sa Belgijom bore za prvo mesto u grupi A. Selektor Siniša Mihajlović je fantastično pripremio ekipu za duel sa Hrvatima, što se videlo već u drugom minutu kada nad Markovićem nije sviran diskutabilni penal, a onda i u 6. minutu kada je Mitrović pogodio stativu.

Posebno se u tim trenucima isticao povratnik u reprezentaciju i jedan od najboljih defanzivnih veznih na kontinentu, Nemanja Matić. Vukao je konce po terenu Marakane, preciznim dodavanjima prebacivao loptu sa jedne na drugu stranu terena.

Usledila je prilika Nastasića, pa i pokušaj Tošića, ali promene rezultata nije bilo, iako Hrvati nisu mogli da sastave tri dodavanja. Pauza je očigledno prijala Hrvatima, koji su već u 52. minutu poveli sa 1:0. Niz grešaka na sredini terena iskoristio je Srna da savršenim dugačkim pasom izbaci Mandžukića koji je nemilosrdno pogodio bliži ugao Stojkovića.

Reagovao je Mihajlović uvođenjem Tadića i Sulejmanija, i upravo je drugopomenuti asistirao Mitroviću za izjednačujući gol u 67. minutu! Novi napadač Anderlehta nadvisio je Ćorluku i glavom matirao Pletikosu za 1:1!

Do kraja utakmice obe ekipe su ostale sa igračem manje, Srbija pre svega zahvaljujući čudnom kriterijumu sudije Feliksa Briha, i parnim kartonima Matića, a Hrvatska zbog bezobrazluka i namernog faula Šimunića nad Sulejmanijem, posle kojeg je nastao opšti metež na terenu.

Ipak, situacija se brzo smirila, a Srbija, uprkos novim šansama, nije mogla do pobedničkog gola koji bi puno značio za mir u taboru "orlova".

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP