Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽREB ZA KVALIFIKACIJE ZA SP

Srbija zvanično u trećem šeširu!

Autor: | 24.07.2015 - 17:14:00h | Komentara: 0

Organizacioni komitet Svetskog prvenstva, koje će se 2018. godine održati u Rusiji, potvrdio je da danas će fudbalska reprezentacija Srbije na sutrašnjem žrebu za kvalifikacione grupe u Sankt Peterburgu biti svrstana u treći "šešir" evropske zone.

Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Srbija tako neće moći da se u kvalifikacijama susretne sa Ukrajinom, Škotskom, Poljskom, Mađarskom, Švedskom, Albanijom, Severnom Irskom i Grčkom.

Aktuelni svetski prvak Nemačka, kao i reprezentacije Belgije, Holandije, Portugala, Rumunije, Engleske, Velsa, Španije i Hrvatske biće u prvom "šeširu", dok će se u drugom naći Slovačka, Austrija, Italija, Švajcarska Češka, Francuska, Island, Danska i Bosnia i Hercegovina.

Četvrti šešir činičiće Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija, a peti Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija.

Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora naći će se u poslednjem, šestom šeširu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2014. godine počeće 4. septembra 2016. godine, a 52 ;selekcije će biti raspoređene u sedam grupa sa po šest i dve od po pet ekipa. Pobednici grupa će se automatski kvalifikovati na Svetsko prvenstvo, dok će još četiri učesnika Mundijala biti poznati posle baraža ;u ;kome će igrati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević predvodiće delegaciju Srbije na žrebu kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji, a pored njega u Sankt Peterburgu će biti i selektor Radovan Ćurčić, kao i tim menadžer Aleksandar Bošković.

Na ceremoniji žreba, odnosno jedan od onih koji će izvlačiti grupe biće i najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, i to u društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova, Rinata Dasajeva i Hulka.

Žreb za kvalfikacione grupe za Mundijal održaće se sutra u Sankt Peterburgu sa početkom u 17.00 po srednjeevropskom vremenu. Svetsko prvenstvo u Rusiji, 21. po redu, održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP