Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FIFA PRODALA 889.305 ULAZNICA ZA MONDIJAL U BRAZILU

Srbima samo 85 karata!

Autor: P. Vuković | 11.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

“Orlova” neće biti u Brazilu dogodine, ali će u zemlji sambe i kafe biti navijača iz Srbije! U prvoj fazi prodaje ulaznica za Svetsko prvenstvo 2014. godine FIFA je prodala čak 889,305 karata za 64 utakmice, koliko će ih ukupno biti odigrano tokom turnira u Brazilu. Među njima će biti i fanova iz Srbije i, kako smo uspeli da saznamo direktno iz FIFA, ukupno desetoro Srba je uspelo da dođe do dragocenog parčeta papira!

I zbog njih će se ići na SP: Navijačice Brazila

I zbog njih će se ići na SP: Navijačice Brazila

Iz sedišta svetske kuće fudbala rečeno nam je da je za navijače iz Srbije prodato svega 85 ulaznica, to jest 0,0095 procenata od ukupnog broja. To znači da će na svakome od 64 meča na Mondijalu prosečno biti po jedan navijač iz Srbije, ali ostaje mogućnost da u nekoj od narednih faza prodaje još neki ljubitelj fudbala iz naše zemlje kupi ulaznicu. Domaće turističke agencije još nisu izbacile ponudu za put u Brazil, ali ako se uzme u obzir gde je Brazil, koliko košta prvo avionska karta u terminu odigravanja turnira (od 600 evra pa naviše), zatim smeštaj, jasno je da će samo oni sa najdubljim džepom moći da se provode u Južnoj Americi i uživo gledaju najbolje reprezentacije sveta.


Da li je neko od  njih uspeo da dođe do  karte?: Fanovi Srbije

Da li je neko od njih uspeo da dođe do karte?: Fanovi Srbije | Foto: FoNet

Za koga će navijati naši, još nismo uspeli da utvrdimo, ali je jasno da će to biti najverovatnije Rusija, Bosna i Hercegovina ili eventualno Italija.


„Marakana“ je spremna  za početak

„Marakana“ je spremna za početak | Foto: FoNet / EPA

FIFA je, inače, u prvoj fazi primila 6,2 miliona zahteva za ulaznice, a vlasnici su dobijeni žrebom. Najviše ulaznica, 625,276 ili 71,5 odsto, ostalo je u Brazilu, dok su ostatak dobili stranci. Zanimljivo, na drugom mestu su Amerikanci, koji su kupili 66,646 ulaznica, slede Englezi (22,257), Nemci (18,019), Australijanci (15,401), Kanađani (13,507), Francuzi (11,628), Kolumbijci (11,326), Švajcarci (8,082), Japanci (5,021) i Argentinci (4,493). Najviše paketa ulaznica kupljeno je za Rio de Žaneiro (94,500), Braziliju (48,540) i Sao Paulo (46,916).


Sledeća faza prodaje počeće 11. novembra, a prijave će trajati dve nedelje.

Od septembra Srbi bez viza za Brazil


Državljanima Srbije od septembra nisu potrebne vize za Brazil. Iako su se neki naši državljani javljali prošlog meseca navodeći da nisu hteli da ih puste sa aerodroma, već su ih vraćali kući, Ministarstvo spoljnih poslova Brazila je obavestilo Međunarodnu asocijaciju za vazdušni saobraćaj o stupanju na snagu ovog sporazuma. Naši građani mogu boraviti u toj zemlji do 90 dana, s opcijom produžetka na još 90.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP