Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRIZNANJE ZA ALO!

Srbin, bivši novinar alo.rs,
najmlađi selektor na svetu!

Autor: Goran Anđelković | 22.10.2012 - 21:31:00h | Komentara: 0

Nije tajna da je nekadašnji član sportske redakcije "Alo!" Nikola Kavazović (37) prošlog meseca kao trener Istikola osvojio azijski Kup predsednika, pre toga titulu u Tadžikistanu, a sada nije tajna ni da je ovaj Srbin - najmlađi selektor na svetu!

Nikola Kavazović

Osvojio azijski Kup predsednika: Nikola Kavazović

Do ovog podatka su došli Italijani, prestižni sajt calciomercato.com, koji je kroz intervju sa Kavazovićem podsetio da je on, i kao trener Istikola, i kao selektor Tadžikistana, napravio pravi bum u Aziji. Nedavno, Tadžikistan je pod njegovom selektorskom palicom pobedio Katar, domaćina Svetskog prvenstva 2022, sa 2:1.
- Ideja mi je da promenim stvari u tadžikistanskom fudbalu. Već smo počeli da radimo na drugačiji način sa mlađim igračima, kao i u mom Istiklolu. Posle utakmice sa Katarom, Energi Kotbus je potpisao predugovor sa našim veznjakom Davronovim, a još jedan veliki evropski klub je vrlo blizu da potpise našeg najboljeg igrača Ergaševa - istakao je Kavazović za "Kalčomerkato".
 

Nikola Kavazović

U elitnom društvu: Kavazović uz Ibrahimovića, Armstronga, Donadonija na naslovnici "Kalčomerkata"

Ljubitelji fudbala u Tadžikistanu su oduševljeni energijom koju je naš mladi trener uneo u njihovu reprezentaciju i klub Istikol.

- Moja fudbalska filozofija je napadački fudbal, sa visokom kontrolom lopte i dubokim presingom. Uvek kažem mojim igračima da kada izgubimo posed lopte, želim da je ponovo što pre osvojimo. Ako imamo loptu u našem posedu, tada nema načina da dođemo u opasnu situaciju po naš gol - objašnjava Nikola.
Kavazović je igrao fudbal u OFK Beogradu, ali je posle teške povrede počeo trenersku karijeru. Trenersku licencu je stekao u Bosni i Hercegovini pošto Milovan Đorić nije imao sluha na čelu srpske trenerske škole. Sa svojim ekspertskim analizama i modernim shvatanjem skretao je pažnju, eto, i na dalekom istoku.
- Predsednik mog kluba je i predsednik fudbalskog saveza. Radi se o gospodinu Emomali Rustamu, čoveku sa enormnom energijom, koji je napravio ovde pravu malu revoluciju u fudbalu, i progres je vidljiv na svakom koraku. Hteo je nekog mladog, energičnog, na poziciji u svom klubu. Konsultovao sam se sa mojim menadžerom Marić Darkom, i istog dana i spakovao kofere - priseća se Nikola početka ove godine.
 

Nikola Kavazović

Nikolu vole i igrači i navijači: Pobednički let selektora Tadžikistana

Interesantno je da Kavazovićev gazda Emomali Rustem ima svega 25 godina i da je najstariji sin aktuelnog predsednika države Tadžikistan

- Oboje imamo puno energije, i ja sam spreman da radim celi dan i noć da dostignemo naš prvi cilj, a to je plasman na Azijski kup 2015. u Australiji. Dugoročni cilj je da selektiram tim koji će za par godina biti ozbiljan takmac svima za odlazak na svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Sledeća utakmica za Kavazovića i njegovu reprezentaciju je 6. novembra protiv Irana u Teheranu.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP