Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CENJENI U EVROPSKOM FUDBALU

Srpski defanzivci među
najskupljim igračima bivše Jugoslavije

Autor: sportal.rs | 08.05.2013 - 13:00:00h | Komentara: 0

Najskuplji fudbaler sa prostora bivše Jugoslavije je vezni igrač Real Madrida Luka Modrić, tvrdi agencija Anadolu na osnovu podataka portala transfermarkt.de, a prenosi Jutarnji. Među deset najskupljih su i četiri reprezentativca Srbije, i to defanzivci Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Neven Subotić i Matija Nastasić.

Branislav Ivanović

Branislav Ivanović | Foto: FoNet - AP

Pored Modrića čast “vatrenih” brani još samo Mario Mandžukić. Na listi su i dva reprezentativca Crne Gore, Stevan Jovetić i Mirko Vučinić. Edin Džeko, internacionalac Bosne i Hercegovine je treći najskuplji igrač, a vredi 27 miliona evra, dok je Samir Handanović iz Slovenije sa 17 miliona na poslendjem mestu.

Nemanja Vidić

Nemanja Vidić | Foto: AP

Jovetić, koga traže fudbalski giganti iz Serije A, Primere i Premijer lige, vredi 30 miliona evra, pa je odmah iza Modrića. Treće mesto je pripalo napadaču Mančester sitija iza koga je kapiten “orlova” Ivanović čija je vrednost procenjena na 24 miliona evra. Vučinić sa 21.5 miliona zauzima peto mesto, dok je iza njega defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić (21 milion evra). Za napadača Bajerna Mandžukića, prema podacima Transfermarkta, zainteresovani klubovi bi morali da izdvoje najmanje 19 miliona, a za Subotića milion manje. Mladi Matija Nastasić, koji je "kupio" navijače “građana” tokom prve sezone u Sitiju, vredi 17 miliona evra, koliko i golman Intera Handanović .

Kolarov

Aleksandar Kolarov | Foto: Beta AP

Što se reprezentacija tiče, najskuplji su “vatreni”, koji prema nemačkom portalu vrede 181.3 miliona evra. Druga je Srbija sa 150.1, a treća Bosna i Hercegovina 99.4 miliona evra. Fudbaleri Crne Gore su procenjeni na 88 miliona, dok su na začelju Slovenija (60) i Makedonija sa samo 28 miliona evra. To važi samo na papiru, dok na terenu naš nacionalni tim koji očajno vodi Siniša Mihajlović deluije neuporedivo jevtinije i skromnije. Uostalom to se najbolje videlo u duelima sa Hrvatskom i Makedonijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP