Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POLICIJA U MADRIDU U POTRAZI ZA HULIGANOM

Srpski suzavac seje strah po Španiji

Autor: V. Nestorović | 26.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izgleda da ništa ne može da prođe bez nas, makar kada je u pitanju nasilje u sportu. Naime, nepoznati huligan kojeg španska policija opisuje kao muškarca u tridesetim godinama, crne kose i visine oko 170 cm, prekinuo je meč prošlog kola Primere, između fudbalera Viljareala i Selte, ubacivši suzavac na teren koji je, naime, proizveden u Kruševcu, barem tako tvrde španski forenzičari.

Meč je bio prekinut na pola sata, a navijači su napustili stadion

Meč je bio prekinut na pola sata, a navijači su napustili stadion

I dok je Viljareal kažnjen sa 4.000 evra, bez obzira na to što je meč posle prekida od pola sata nastavljen i priveden kraju, osobi koja je ubacila suzavac preti zatvorska kazna od tri do šest meseci, ukoliko naravno bude pronađena.

Kada je u pitanju model pirotehničkog sredstva, u pitanju je BRD M83, a prema rečima jednog od direktora kompanije “Trajal” u Kruševcu Milana Simića suzavac takvog tipa se prodaje isključivo vojsci i policiji.

Ovakav  tip suzavca se prodaje isključivo vojsci i policiji

Ovakav tip suzavca se prodaje isključivo vojsci i policiji


- Nemamo ga u spreju, neko isključivo u kanisteru i proizvodi se za vojsku i policiju. Nemamo ga ni u komercijalnoj prodaji, ali izvozimo ga i preko drugih firmi, ali ne za Španiju, nego pre svega za Libiju i afričke i arapske zemlje. Naravno, za sve su nam potrebne specijalne dozvole MUP-a. Ovaj suzavac ne možete nabaviti u slobodnoj prodaji, a kako je dospeo do Španije zaista ne znam - rekao je Simić za “Alo!”.

Nepoznati navijač je izazvao prekid  meča između Viljareala i Selte, ubacivši  na teren kanister sa gasom koji je  proizveden u

Nepoznati navijač je izazvao prekid meča između Viljareala i Selte, ubacivši na teren kanister sa gasom koji je proizveden u Kruševcu


Fudbaleri Viljareal će naredni meč pred domaćom publikom igrati 2. marta protiv Betisa, a nema sumnje da će mere bezbednosti biti podignute na najviši mogući nivo.

- Doneli smo odluku da kaznimo Viljareal sa 4.000 evra, uz najoštrije osude incidenta koji se dogodio. Ipak, za blažu kaznu smo se odlučili zbog izvrsne saradnje redarske službe i policije zbog koje su izbegnuti dalji incidenti - stoji u saopštenju Španske komisije protiv nasilja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP