Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIHAJLOVIĆ IZAZVAO BURU U HRVATSKOJ

Šta je ovde provokacija?

Autor: P. Vuković | 13.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nije uspeo da ih pobedi na terenu, ali ih je bar iznervirao! Siniša Mihajlović, selektor reprezentacije Srbije, fotografisao se prilikom gostovanja u Kardifu sa majicom na kojoj je na ćirilici bilo ispisano Vukovar.

Ova fotografija je iznervirala  Hrvate: Mihajlović sa majicom na kojoj je ćirilicom ispisano Vukovar

Ova fotografija je iznervirala Hrvate: Mihajlović sa majicom na kojoj je ćirilicom ispisano Vukovar

Majicu mu je prilikom gostovanja u Velsu poklonio Aleksandar Rogić, koordinator srpskog fudbalskog kluba Spoji iz austrijskog Insbruka. Taj potez je odmah naišao na osudu kod hrvatskih medija, koji su Mihajlovićev čin nazvali čistom provokacijom.

Tako zagrebački “Večernji list” navodi da su “sličnu provokaciju doživeli i njihovi fudbaleri prilikom nedavnog gostovanja u Beogradu, kada su ih srpski navijači dočekali sa velikim transparentom na kojem je ćirilicom bilo ispisano Vukovar”. Portal “Index.hr” je u sličnom tonu opisao Mihajlovićev gest, uz naslov “Nastavljaju se provokacije”.

Mihajlović je rođen u Borovu Selu u blizini Vukovara, gde su se prethodnih dana vodile borbe protiv uvođenja ćirilice na javnim mestima.
Kako su nam objasnili iz omladinske organizacije „Spoji“, čiji je fudbalski klub Spoji deo, nisu imali nameru da izazovu ovakvu reakciju u komšiluku.

- Mi smo pitali selektora Mihajlovića, koji nije imao ništa protiv objavljivanja. Nismo se nadali ovoliko negativnim reakcijama od hrvatskih kolega, jer je na majici natpis grada u kojem je rođen naš selektor na ćirilici. Nemamo ništa protiv Hrvatske ili hrvatskog naroda i nismo ovim poklonom hteli njih da provociramo, već da se solidarišemo sa našim narodom u Vukovaru, jer se ne poštuju njihova osnovna ljudska prava, i to u jednoj od članica Evropske unije - zvaničan stav je organizacije „Spoji“.
Poslednji komentari
  • Shommy Vreme: 13.09.2013 10:33h

    Nemam više živaca čitati da je Miha iz Borova sela !!! Siniša je živeo u Borovo Naselju, gradiću koji je nastao oko čuvenog kombinata gume i obuće "Borovo" a nalazi se između Borova sela i Vukovara i to su tri različita mesta. Nikada nije živeo u Borovo selu. Ponikao je u Nk "Borovo" Borovo naselje dok u selu Borovu postoji Nk "Sloga". Kasnije je prešao u Vojvodinu pa u Zvezdu, Romu itd. Inače unazad 40-ak godina uglavnom svi stanovnici ova tri mesta su rođeni u Vukovaru tj. u gradskoj bolnici. Pozdrav !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP