Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ČAČANSKI ISTORIČAR GORAN DAVIDOVIĆ TVRDI:

Stadion Borca je ukleto mesto!

Autor: M. Z. | 23.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Koliko je još vremena potrebno da bismo saznali istinu u vezi s masovnim grobnicama koje se nalaze na mestima na kojima su danas stadioni?

Već tri godine se renovira, a nije  završen. Što kaže narod - ima boga

Već tri godine se renovira, a nije završen. Što kaže narod - ima boga

- Mnogo! I plašim se da je nećemo nikada saznati - odgovara nam Goran Davidović, predsednik Komisije za pronalaženje i obeležavanje tajnih grobnica protivnika komunističkog režima u Čačku.


Stadion Borca kraj Morave takođe je, uz igrališta Partizana, Grafičara i Obilića u Beogradu, označen kao mesto na kojima su komunisti vršili egzekucije neistomišljenika, a naš sagovornik ističe da su za tu tvrdnju pronađeni validni dokazi.

- Pronašli smo u zemlji čaure od engleskog mitraljeza i dobili smo balistički izveštaj da se radi o oružju koje su koristili pripadnici OZNA prilikom streljanja neistomišljenika. Ipak, drugih dokaza nema, samo svedočenje pojedinih udbaša, koji i dan-danas likuju i podsmevaju nam se tvrdnjama da su dobro sakrili tragove - ističe Davidović.

Goran Davidović

Goran Davidović


Po zanimanju istoričar, naš sagovornik napominje još nešto:
- Dosta njih se protivi našoj akciji, a mi nećemo biti normalna država sve dokle ne ispitamo svaki trag koji postoji. Nažalost, nema više ni volje, a ni para u kasi. Nas, recimo, jedan sat istraživanja terena košta oko 100 evra, a ako imamo u vidu da je gradska vlast za ovu inicijativu izdvojila oko 500.000 dinara, jasno je da nema šanse da u skorije vreme dobijemo nove dokaze. I teren oko stadiona je u međuvremenu promenjen, nabacano je sedam metara zemlje, pa su tragovi još dublje ukopani - kaže Davidović.

Na naše pitanje da li su stadioni namerno građeni na mestima tajnih grobnica kako bi se tragovi sakrili, odgovor Davidovića je potvrdan:
- Verovatno je to bio jedan od ciljeva, iako je tu i ranije postojalo fudbalsko igralište. A koliko je to mesto ukleto, govori vam činjenica da se stadion Borca već tri godine renovira i nije završen, pa što kaže naš narod - ima boga - zaključuje Goran Davidović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP