Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LIVERPUL SLAVIO PROTIV MANČESTER JUNAJTEDA SA 1:0 (0:0)

Staridž zapalio „Enfild”!

Autor: M. Grujić | 02.09.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Liverpul nastavlja da ređa pobede od 1:0, a nakon uvodna dva trijumfa upisan je još jedan, koji je posebno važan jer je izvojevan protiv najljućeg rivala - Mančester junajteda! Liverpul je, može se reći, zasluženo slavio na “Enfildu”, gde trener “crvenih đavola” Dejvid Mojes nikada nije osetio ukus pobede još iz dana dok je trenirao Everton.

Ludnica u Liverpulu kao i obično

Ludnica u Liverpulu kao i obično | Foto: AP

Pred početak nove sezone Premijer lige Liverpul je spadao u grupu kandidata koja će se boriti za mesto u Ligi šampiona, međutim, nakon pobede protiv aktuelnog šampiona, apetiti su svakako porasli svima na “Enfildu”. Poslednji put su crveni započeli sezonu sa tri pobede davne 1994. godine, a da prekinu prokletstvo dugo skoro 20 godina, pobrinuo se Danijel Staridž. Napadač Liverpula je već u 4. minutu postigao gol, sjajno se snašavši u šesnaestercu Mančester junajteda posle kornera i asistencije Danijela Agera. Staridž je ovim pogotkom nastavio fantastičnu golgetersku seriju, postigavši deveti gol na poslednjih osam utakmica, uključujući i mečeve iz proteklog šampionata.


Presudio „đavolima“ već u četvrtom  minutu: Danijel Staridž

Presudio „đavolima“ već u četvrtom minutu: Danijel Staridž | Foto: Reuters

Malo toga je polazilo za rukom fudbalerima Junajteda, što se posebno videlo kod Robina van Persija. Holanđanin je prednjačio po nervozi, zbog koje je jedva izbegao isključenje u finišu prvog poluvremena. Dejvid Mojes nije mogao puno toga da promeni u drugom poluvremenu, jer nije mogao da računa na Vejna Runija zbog povrede, pa je Junajted i u drugih 45 minuta bio prilično bezopasan pred golom Liverpula, dok je odbrana sa Nemanjom Vidićem na čelu korektno odrađivala posao. “Đavoli” su najbliži izjednačenju bili preko Van Persija i Nanija, a pamtiće se i detalj sa početka drugog poluvremena kada je Dani Velbek pao u šesnaestercu Liverpula, ali sudija Andre Mariner nije želeo da tako olako pokaže na belu tačku.

Korektno odradio posao: Nemanja Vidić

Korektno odradio posao: Nemanja Vidić | Foto: Reuters

U finišu susreta kada je Mančester krenuo svim silama u napad, mlađani Rahim Sterling je iz kontre propustio priliku da duplira prednost Liverpula, međutim, niko mu na tome nije zamerio jer je ubrzo sudija odsvirao kraj i označio početak velikog slavlja na tribinama “Enfilda”.

ŠKRTEL: Odbrana je ključ uspeha

Defanzivac Liverpula Martin Škrtel tokom celog meča se borio sa napadačima Mančester junajteda i, na radost domaćih navijača, iz većine borbi je izašao kao pobednik.
- Videlo se na terenu koliko smo želeli da pobedimo. Imali smo ispravan stav i želju od prvog minuta. Ključ trijumfa je u odbrani, puno smo radili u predsezoni na tome i sada uživamo u plodovima rada. Želimo da nastavimo tako - rekao je Škrtel posle meča.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP