Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DUEL REALA I JUNAJTEDA ŽELJNO IŠČEKUJE FUDBALSKA PLANETA

Šteta što nije finale!

Autor: M. Grujić | 13.02.2013 - 00:04:00h | Komentara: 0

Kao da se radi o finalu Lige šampiona, a ne osmini finala elitnog takmičenja. Utakmica između Real Madrida i Mančester junajteda predstavlja vrhunsku poslasticu za sve fudbalske sladokusce, koji će se u sredu od 20.45 okupiti kraj TV prijemnika kako bi uživali u duelu klubova koji su među najuticajnijim u istoriji fudbala.

Spreman za  Real: Robin  van Persi

Spreman za Real: Robin van Persi

Pokušaće da sruši  bivši klub: Ronaldo

Pokušaće da sruši bivši klub: Ronaldo

Real protiv Mančestera, Žoze Murinjo protiv Aleksa Fergusona, Kristijano Ronaldo protiv Robina van Persija, kako god okrenete, vreme će se zaustaviti tokom tih 90 minuta na stadionu „Santjago Bernabeu“. Trener Reala Žoze Murinjo i sam je svestan spektakla koji očekuje fudbalsku planetu.

Žoze Murinjo

Žoze Murinjo

Murinjo: Ponosan sam na prijateljstvo sa Fergusonom

Poznato je da su Žoze Murinjo i Aleks Ferguson veliki prijatelji iz Murinjovih premijerligaških dana, kada je Portugalac vodio Čelsi.
- Osećam se veoma privilegovano što mi je prijatelj toliko značajna osoba u svetu fudbala i što je pre svega sjajan čovek. Oduvek sam imao fantastičan odnos sa njim i ponosan sam zbog toga. Mnogo duela je između nas, bilo ih je još dok sam bio u Portu, pa Čelsiju, Interu i sada Realu. U nekima sam pobedio ja, u nekima on. Svakako da podjednako želimo pobedu, ali ko god da izgubi, mislim da će svakako imati prostor da bude srećan zbog prijateljstva - kaže Murinjo.

- Ovo je meč koji ceo svet želi da vidi. Samo je šteta što se ne radi o finalu - rekao je Portugalac, koji je jedan od retkih trenera koji imaju pozitivan skor kada je reč o duelu sa neprevaziđenim starijim kolegom Aleksom Fergusonom.

To mu uliva samopouzdanje pred dvomeč sa engleskim gigantom, koji je praktično već osvojio titulu Premijer lige i nalazi se u sjajnoj formi.

- Javnost misli da smo pod pritiskom jer nam ne ide u prvenstvu i zato što je sa druge strane jedan od najvećih timova na svetu, međutim, ovo je meč koji mi želimo i koji željno iščekujemo - tvrdi Murinjo.

Veličinu i važnost susreta nije želeo da umanji ni Ferguson.

- Između Junajteda i Reala postoji romansa zbog koje je ovo najbitniji meč u Ligi šampiona. Mislim da je ovo značajniji meč i od duela između Junajteda i Barselone. Očekuje nas neverovatan spektakl - smatra Ferguson.
 

Dueli Reala iz Madrida i Mančester Junajteda uvek su bili više od obične utakmice, ali sutrašnji prvi meč osmine finala Lige šampiona na Santjago Bernabeu po svemu bi trebalo da bude drugačiji od svih prethodnih, a posebno emotivniji.


Madridjane predvodi fenomenalni Kristijano Ronaldo, jedan od dvojice najboljih fudbalera na svetu, koji je pre tri i po godine za rekordnih 94 miliona evra prešao iz Junajteda i Real i sada će prvi put igrati protiv kluba u kojem je postao "neko i nešto".


I ne samo to, pošto će navijači širom sveta ponovo imati prilike da uživaju u "obračunu" Žoze Murinja i Ser Aleksa Fergusona, koji su u vreme dok je Portugalac predvodio Čelsi davali poseban začin tim duelima.

Nemanja Vidić

Čuvaće svoju mrežu od Ronalda: Nemanja Vidić | Foto: AP

Mnogi poznavaoci prilika slažu se u oceni da će ishod ovog duela u velikoj meri zavisti od toga koliko će Ronaldo uspeti da "potisne emocije" i zaboravi da su sa druge strane Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patris Evra, Rajan Gigs, Vejn Runi i drugi sa kojima je do juče delio svlačionicu.


"Naravno da je duel protiv Junajteda poseban za mene. Ser Aleksa doživljavam kao drugog oca, u Junajtedu sam proiveo najsrećnije dane, sve osvojio, ali moram reći i da uživam u Realu. Biće emocija, ali zna se šta je cilj na terenu", diplomatski je poručio Ronaldo, koji je u dresu Junajteda osvojio Ligu šampiona 2008. godine u Moskvi protiv Čelsija, a sada predvodi Real sa željom da prigrabi jubilarnu 10. titulu, prvu posle 2002. godine.


Najveća prepreka za Portugalca mogao bi da bude kapiten Junajteda Nemanja Vidić, koji polako "podiže formu" i trebalo bi da u tandemu sa Ferdinandom bude najveći adut Junajteda u Madridu.

Murinjo: Neću zameniti Fergusona u Junajtedu!


Trener fudbalera madridskog Reala Žoze Murinjo demantovao je večeras da će naslediti Aleksa Fergusona na klupi Mančester Junajteda.

"To se jednostavno neće desiti, pošto nas dvojica moramo da završimo trenerske karijere u isto vreme. On u 90, a ja u 70. godini", kazao je 50. godišnji Murinjo novinarima u Madridu.

Prethodnih meseci engleski i španski mediji špekulisali su o Murinjovom odlasku iz Madrida na kraju sezone, a kao nova destinacija ozbiljno se pominjao Mančester.

Portugalski stručnjak nedavno je "podgrejao" tvrdnje medija, pošto je rekao da će njegov "sledeći korak biti Premijer liga".

On je već u periodu od 2004. do 2007. godine radio u Engleskoj, gde je sa Čelsijem osvojio dve titule prvaka države.

Nistelroj: Presudiće Ronaldo ili Van Persi

Rud Van Nistelroj je, kao i Kristijano Ronaldo, u bogatoj karijeri zamenio boje Mančester junajteda Realovim belim dresom. Bivši holandski internacionalac smatra da će se dvomeč na kraju svesti na to ko će pružiti bolju partiju - Robin van Persi ili Ronaldo.

Rud Van Nistelroj

Rud Van Nistelroj

- U tome treba tražiti u dvomeču ključnu razliku. Real možda ima malu prednost u igračkom kadru, ali Junajted igra u neverovatnoj formi - rekao je fenomenalni golgeter.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP