Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OBJASNIO

Štimac promenio ploču: Nisam rekao da generali treba da izvedu početni udarac!

Autor: P. V. | 18.11.2012 - 14:43:00h | Komentara: 1

Igor Štimac, selektor Hrvatske, "ugrizao" se za jezik!

Očekuje  tenziju: Igor Štimac

Smiruje strasti: Igor Štimac | Foto: FoNet / EPA

Štimac je prvo rekao da bi voleo da početni udarac na meču Hrvatske i Srbije 22. marta izvedu oslobođeni hrvatski generali, Ante Gotovina i Mladen Markač, ali je sada to porekao.

Tvrdi da su njegove reči izvučene iz konteksta, ali dodaje da je podršku hrvatskim generalima dao iz ličnog ugla, a ne kao selektor.

"Dragi prijatelji, moram reagovati na izvlačenje mojih reči iz konteksta od novinara kojima je očito jedino bitno skupiti što više klikova i komentara ispod svojih članaka, ne razmišljajući pritom koliko taj neodgovorni senzacionalizam može naštetiti našem društvu.
Protiv sam bilo kakve politizacije sporta i kada sam dao podršku našim generalima namerno sam se potpisao kao Igor Štimac, a ne "Vaš izbornik" (kako to inače radim) i objavio sam je na svojoj privatnoj "fejsbuk" stranici, a ne na zvaničnim konferencijama u kojima sam nastupao kao selektor hrvatske reprezentacije. U svim dosadašnjim izjavama vezano za utakmicu sa Srbijom sam vas pozivao da, bez obzira na činjenicu što ta utakmica za nas nije obična utakmica, ne dižemo bespotrebno tenzije, te da ostanete imuni na sve eventualne provokacije i dostojanstveno navijate za svoju reprezentaciju u sportskim okvirima, jer ćete samo tako pomoći svojoj reprezentaciji!
I sad, umesto da novinari rade to isto i da smiruju bespotrebne tenzije, pogotovo sada kada smo još i pod lupom najveće fudbalske organizacije, oni se ponašaju potpuno neodgovorno. Moju izjavu kako mi veliki broj vas šalje predloge vezano za početni udarac i kako uvek razmatramo sve predloge naših dragih navijača pa tako i taj, prepravljaju u senzacionalističe naslove o tome kako je već sve dogovoreno. Kao, i da će generali na moju inicijativu izvesti početni udarac na utakmici sa Srbijom i slično, indirektno predstavljajući i mene kao neodgovornog selektora koji oportunistički koristi ovu situaciju kako bi na generalima skupio dodatne simpatije.
Vama koji ste me izvređali u porukama opraštam, te Vam još jednom savetujem da ne verujete svemu što pročitate. Srdačan pozdrav."

I Josip Šimunić, reprezentativac Hrvatske, pokušava da spusti loptu na zemlju.

- Ne bi bilo lepo da ponovo pokrećemo stare teme, da zapalimo neku vatru. Treba biti dostojanstven, kao što su to bili Ante Gotovina i Mladen Markač. Uostalom, gospodin general Ante Gotovina rekao je da ne treba da milimo na prošlost, nego da gledamo u budućnost. Ja se slažem sa tim sto odsto i tako treba da razmišljamo.

Poslednji komentari
  • igor Vreme: 18.11.2012 17:44h

    stvarno nebi trebali mješati sport i politiku !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP