Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIŠLJENJE HRVATSKOG STRUČNJAKA

Štimac: Srbija je jača nego proletos

Autor: Tanjug | 02.09.2013 - 17:45:00h | Komentara: 0

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je da neće imati problema da motiviše igrače za duel sa Srbijom, koja će, prema njegovom mišljenju, biti jača nego proletos u prvom meču u Zagrebu.

Igor Štimac

Igor Štimac | Foto: AP

"To je pre svega zbog Nemanje Matića, koji je jedan od najboljih zadnjih veznih u Evropi. Siniša je tu isprobao mnogo igrača, a sada ima rešenje. Takođe, dosta srpskih igrača igraju za Benfiku i uigrani su, vraćali su se u teškim utakmicama. To je prednost", kazao je Štimac novinarima u Zagrebu.


Selektor Hrvatske naveo je i da ne razmišlja o tome kako će navijači na stadionu u Beogradu dočekati njegovu ekipu. Nije želeo ni da se osvrće na najave da bi navijači u Beogradu, zbog sukoba klubova sa FŠ, mogli da zvižde sopstvenoj ekipi.


"Ne razmišljam o njihovim problemima. Ne verujem da će njihova publika biti sklonija nama nego njima. Ne slušamo tribine, niti nas zanimaju bilo kakve stvari izvan terena. Zanimaju nas samo tri boda. Na Marakani mi trebaju borci. Ti bodovi ostavljaju nas u trci za prvo mesto i direktan plasman u Brazil", poručio je Štimac.


Od 25 igrača sa njegovog šireg spiska zbog povreda su otpali otpali Gordon Šildenfeld i Milan Badelj, a pod znakom pitanja su Ivan Strinić i Mateo Kovačić.


"Posebna motivacija za ovakvu utakmicu nije potrebna. Moramo da imamo homogenost linija, koja se u prijateljskim utakmicama gubi zbog manjeg angažmana. Nedisciplina danas nije dozvoljena u današnjem fudbalu, čak ni u prijateljskim utakmicama, jer svaka nosi bodove za rang listu"


Utakmica A grupe kvalifikacija za SP između Srbije i Hrvatske igra se u petak 6. septembra u Beogradu. Hrvatska je trenutno druga na tabeli sa 16 bodova, tri manje od Belgije, dok je Srbija treća sa sedam bodova.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP