Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DIRLJIVO

Stivi na rastanku napisao pismo!

Autor: E.A. | 28.05.2015 - 10:36:00h | Komentara: 0

Džerard se još jednom obratio navijačima Liverpula.

Odlazi u SAD:  Stiven Džerard

Odlazi u SAD: Stiven Džerard | Foto: Profimedia

Može li ova sezona da bude gora? Liverpul nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, ali... Nije to ono što najviše muči navijače “crvenih”. Ništa više neće biti isto. Stiven Džerard je rekao “zbogom” svom “Enfildu”. Legendarni kapiten je još jednom pokazao koliko je veliki. Od navijača se oprostio na dirljiv način. 

Stiven Džerard

"Enfild" je u suzama: Stiven Džerard | Foto: Profimedia.rs

Stivijevo pismo prenosim u celosti:

“Svim mojim fanovima,
Nije mi lako da kažem doviđenja.
Liverpul je bio ogroman deo mog života od moje osme godine i znam koliko će mi nedostajati. Bilo je emotivno i za mene i za moju porodicu tokom moje poslednje utakmice na Enfildu protiv Kristal Palasa, zatim i na mom poslednjem nastupu protiv Stouka.
Navijači su me oduvali sa oproštajem koji su mi priredili i želim svima vama da se zahvalim. Bilo je veoma skromno i to je nešto što ću pamtiti do kraja života. Apsolutna privilegija je predstavljati ovaj fudbalski klub ovako dugo.
Kada sam bio klinac, dok sam šutirao loptu po Ajronsajd Roudu u Hajtonu, sve što sam želeo je da zaigram za Liverpul. Sanjao sam da obučem taj dres makar samo jednom.
Nikada nisam ni sanjao da ću biti blizu ovih dostignuća, i da ću moći da se osvrnem i vidim da sam zabeležio 710 nastupa za prvi tim tokom 17 godina. Neizmerno sam ponosan. Volim svaki minut tokom kojeg sam igrao za najbolje navijače na svetu.
Bilo je to neverovatno putovanje. Bilo je tu nekih slavnih visina, bolnih padova, ali kroz sve to ste nam pružali fantastičnu podršku i to nikada neću moći da zaboravim. Uspesi su bili utoliko slađi jer sam uspeo da ih postignem sa svojim matičnim klubom. Te momente smo svi zajedno delili.
Naravno, vrhunac karijere sam dostigao u Istanbulu pre deset godina. To je bila najbolja noć u mom životu. Kada sam podigao pehar Lige šampiona, na ovoj planeti nije bilo ponosnijeg čoveka od mene. Mnogo mi je značilo što sam vam doneo taj trofej. Navijači su odigrali ogromnu ulogu i pomogli nam da napravimo taj slavni povratak protiv Milana. Nikada neću zaboraviti kako ste pomogli da podignemo glave posle tog košmara od prvog poluvremena.
Ljudi me često pitaju o pritisku da donesem uspehe u Liverpul, ali ja to nikada nisam video kao teret. To je bila ogromna odgovornost za mene, ali uživao sam u njoj. Bila je ogromna čast biti kapiten kluba tako dugo. Uvek sam pružao maksimum i pokušavao da vodim primerom.
Veoma sam srećan što sam imao priliku da igram pored nekih neverovatnih igrača i trenera, i svi oni su mi pomogli da napredujem i razvijem se. Ponosan sam na način na koji sam uzvratio - žrtvom, posvećenošču i lojalnošću tokom svih ovih godina.
Više od svega, srećan sam što sam imao priliku da igram pred onakvim navijačima tako dugo.
Liverpul je moj dom i volim ovaj grad. Ali, smatram da je pravi trenutak da otvorim novo poglavlje i odem u Sjedinjene Američke Države.
Želim da igram svake nedelje u mojih preostalih nekoliko godina karijere i sa nestrpljenjem očekujem nove izazove u Los Anđeles Galaksiju i MLS-u.
Biću odsutan narednih nekoliko godina, ali to nije kraj moje povezanosti sa Liverpulom. Bio sam navijač celog svog života, i to će se nastaviti.
Nadam se da ću imati priliku da se vratim i služim klubu ponovo jednog dana. Osećam da ću pronaći neku ulogu u budućnosti.
Ali, današnji dan je posvećen gledanju u prošlost i mojoj zahvalnosti svim navijačima za prelepu podršku koju su mi pružali prethodne dve decenije.
Pomogli ste mi da ispunim san i iznova mi pružali trenutke koje ću pamtiti i koje ne bih menjao ni za šta.
Hvala vam.
Stiven Džerard”.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP