Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRPSKO TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO POMOĆ IZ EVROPE

Stranci otkrivaju fudbalske mućke u Zvezdi i Partizanu!

Autor: S. Vojinović - M. Zdravković | 28.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Gostujući u „Utisku nedelje”, Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, najavio je i da će uskoro uslediti hapšenja i u FK Crvena zvezda za malverzacije koje su učinili ljudi koji su bili na čelu ovog kluba prethodnih godina. Podsetimo, dug crveno-belih u tom periodu porastao je na preko 50 miliona evra, a klub se i dan-danas bori za egzistenciju.

Izvor „Alo!”: Istraga je pri kraju,  čekaju se ključna dokumenta  iz inostranstva o sumnjivim  transferima igrača večitih rivala

Izvor „Alo!”: Istraga je pri kraju, čekaju se ključna dokumenta iz inostranstva o sumnjivim transferima igrača večitih rivala | Foto: RAS

- Policija radi i mislim da je završila istrage u naša dva ili tri najveća fudbalska kluba i očekujem uskoro rezultate. Naravno, nigde niko nikoga ne štiti i šta ja tu i kome mogu da objašnjavam? - upitao je Vučić.


Ipak, prema saznanjima do kojih je juče došao „Alo!”, istraga još nije skroz završena ni u Zvezdi, a ni u Partizanu, gde se papiri takođe češljaju.

Najavio  hapšenja u  srpskom  fudbalu: Aleksandar  Vučić

Najavio hapšenja u srpskom fudbalu: Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić


- Čekaju se još i dokumenta koja smo zatražili preko službe međunarodne pravne pomoći. To su papiri koji se tiču inostranih transfera igrača Zvezde i Partizana i tek onda ćemo kompletirati istragu protiv svih sumnjivih lica u ovim predmetima.
Ta dokumentacija se nabavlja na osnovu takozvanih zamolnica, koje je policija, a na zahtev tužilaštva, poslala kolegama iz inostranstva i tek kada je dobijemo na uvid, moći ćemo da preduzmemo adekvatne mere. Trenutno je još rano za bilo kakve zaključke - otkrio je za „Alo!” izvor iz policije.

ČOVIĆ: Neću da dajem izjave!


Nebojša Čović, potpredsednik FK Crvena zvezda i čovek koji se kao čelnik radne grupe bavio i utvrđivanjem činjeničnog stanja u klubu sa „Marakane”, pa i češljanjem knjiga, nije juče želeo da komentariše najave hapšenja u Zvezdi od strane Aleksandra Vučića.
- Nemam vremena da pričam, na sastancima sam. Neću da dajem nikakve izjave - rekao je Čović.

Poslednji komentari
  • Rade Vreme: 29.01.2014 17:42h

    Bilo bi kulturno od novinara, ako im je ta rec poznata, da ne mesaju stanje u Zvezdi i Partizanu. Zvezda duguje oko 60 miliona evra, Partizan ni jedan vero. Dakle, bilo sta da se pronadje moze da bude licna odgovornost, kad je Partizan u pitanju i, s druge strane, i kluba i pojedinaca kada je Zvezda u pitanju. Jedni mogu da odu u stecaj, a drugi da dobiju nesto, ako im je neko zakinuo zaradu kod transfera. Prestanite da kad su gluposti u pitanju izjednacavate ova dva kluba!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP