Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Subotić: Meč sa Škotskom je podjednako važan kao i ovaj sa Hrvatskom

Autor: M. Grujić | 01.03.2013 - 13:15:00h | Komentara: 0

Reprezentativac Srbije Neven Subotić nada se pozitivnim ishodima u predstojećim duelima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Hrvatske i Škotske.

Neven Subotić

Neven Subotić

 Subotić nije želeo da meču protiv Hrvatske pridaje veći značaj, nego što je to slučaj za duel protiv Škotske.

"Oba predstojeća meča su podjednako važna, a sa dobrim rezultatom iz Hrvatske bićemo u prilici da u Novom Sadu, na bazi fenomenalnog iskustva sa meča protiv Velsa, zabeležimo trijumf. U to verujemo, za to se spremamo, ali smo svesni i težine posla koji nas očekuje na oba terena", rekao je Subotić za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Srbiju očekuje veliki posao kako bi nadoknadila šest poena zaostatka u odnosu na Belgiju i Hrvatsku, koji su favoriti da se plasiraju na Svetsko prvenstvo.

"Fudbal je jedna mnogo lepa stvar, jedan sport pun iznenađenja. Naš mlad tim je jak, želja nam je velika, kvalitet i potencijal koje posedujemo su na izuzetno visokom nivou... Ali, znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, što za sve nas mora da predstavlja samo dodatni razlog da pružimo maksimum, da se borimo i verujemo u ostvarenje takmičarskog uspeha na kraju", naveo je on.

Subotić sa nestrpljenjem iščekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Šahtjora.

"Na prvoj utakmici u Donjecku smo napravili dobar rezultat (2:2). Iskreno, sada ne bismo smeli da kiksnemo. Igraćemo revanš kod kuće i pred nama je izvrsna prilika da napravimo još jedan iskorak u pravom smeru i plasiramo se u četvrtfinale. To bi bio naš najveći uspeh u skorijoj istoriji i svi smo srećni što smo u prilici da uradimo tako nešto", kaže Subotić.

Srpski fudbaler dodao je da je ove sezone najvažniji cilj Borusije osvajanje mesta koje će ih ponovo odvesti u Ligu šampiona.

"Sve što uradimo više od ovog plasmana biće ogroman pozitivan bonus za nas. Primarni cilj uoči početka sezone u nemačkom prvenstvu je bio osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno smo drugi i hoćemo da ostanemo na tom mestu", zaključio je Subotić.

Srpski defanzivac je istakao i da se u potpunosti oporavio od povrede lista, kao i da je pokrenuo dve humanitarne akcije sa namerom pomoći deci Etiopije i Mozambika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP