Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILUTIN ŠOŠKIĆ O POZNANSTVU SA BEAROM:

Sudbina nas je povezala na čudan način!

Autor: P. V. | 12.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Prosto je neverovatno do koje mere su bile isprepletane sudbine Vladimira Beare i Milutina Šoškića. Dve legende, jedan na golu Zvezde, drugi na golu Partizana, odlično su se poznavali, bili zajedno neko vreme i u reprezentaciji, i pratili jedan drugog sudbinski. Šoškić za „Alo!“ otkriva tri priče koje su obeležile njihovo poznanstvo.

Beara

Beara

- Te 1959. godine igrali smo protiv Mađarske, a ja sam ušao u igru da ga zamenim. Praktično, ispratio sam ga u reprezentativnu penziju. S jedne strane, žao mi je bilo Vladimira Beare, koji je odlazio, a moje vreme je počinjalo - rekao je Šoškić.


Sahrana u sredu u Splitu


Vladimir Beara biće sahranjen u sredu na splitskom groblju Lovrinac. Pre toga, čelnici i navijači splitskog Hajduka održaće komemoraciju na stadionu „Poljud“.

Sledeći put su se susreli oči u oči, na derbiju.
- Igrali smo kup (2:2), posle produžetaka usledili su penali. Peta, odlučujuća serija, ja, kao kapiten, preuzimam odgovornost. Šutirao sam mu penal i pogodio, a Partizan je otišao dalje. I opet, emocije su mi bile pomešane. Bilo mi ga je žao kao kolege, ali moj Partizan je slavio.


Beara je igrao u Viktoriji iz Kelna, Šoškić je takođe igrao u tom gradu, ali u FK Keln.

Ispratio Bearu  u penziju i dao  mu gol: Šoškić

Ispratio Bearu u penziju i dao mu gol: Šoškić | Foto: FoNet


- Beara je po završetku reprezentativne karijere otišao u Ahen. Tamo je, međutim, slomio nogu i završio je karijeru skroz. Kada sam završio sa reprezentacijom, otišao sam u Keln, a moja karijera se završila takođe tako što su mi dva puta slomili nogu! Bearu pamtim kao velikog sportistu, odličnog golmana i velikog čoveka - zaključio je Šoškić.

Monodrama u čast Beare


U čast Vladimira Beare nastala je i predstava „Beara hvata visoku loptu“. Nju je izvodio pokojni srpski glumac Dragan Čumić Ćuma, a monodrama je nastala na osnovu razgovora sa Bearom tokom snimanja filma „Braća po materi“.

Pravoslavac, molio se Svetoj Petki

Iako ga Hrvati svojataju i proglašavaju najvećim hrvatskim golmanom svih vremena, Beara potiče iz pravoslavne srpske porodice Beara sa Zelova. Njegov otac Jakov je radio u Splitu, gde je Vladimir proveo detinjstvo. Tu je upoznao i ljubav svog života, suprugu Jadranku. Kada mu je nedavno bio u poseti protonamesnik Slavoljub Knežević iz Eparhije dalmatinske, Beara mu je otkrio da se od detinjstva nije odvajao od Svetke Petke i da joj se često molio. Beara je zadnjih godina često i sa radošću odlazio u posetu manastiru Dragović. Voleo je da razgovara sa monasima, koji su ga uvek lepo dočekivali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP