Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ČAKAR, POSLEDNJI IGRAČ PARTIZANA KOJI JE ZVEZDI ŠUTIRAO „SA KREČA“

Sudija, sviraj više, vreme je za penal!

Autor: V. Nestorović | 25.04.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Tradicije su tu da se ruše u derbijima, ali što se tiče penala dosuđenih u korist Partizana u okršajima sa Crvenom zvezdom, cela jedna generacija navijača crno-belih ušla je u punoletstvo otkako je poslednji put svirana najstrožija kazna za tim iz Humske.

Te, sada već davne 1995. godine, Zoran Petrović je pokazao “na kreč” nakon što je Nenad Sakić igrao rukom, a loptu je uzeo Damir Čakar. U njegovom prvom derbiju, loptu je poslao u jednu, Zvonka Milojevića u drugu stranu, a derbi je završen nerešeno - 2:2. Nekadašnji bombarder crno-belih bio je u šoku kada je čuo da je on poslednji igrač Partizana koji je šutirao penal protiv Zvezde, i nada se da će se to promeniti već u subotu.

- Nemoguće! Ja poslednji? Pa koliko je to godina prošlo?! Pa, onda je krajnje vreme da sudija već sutra svira najstrožiju kaznu za nas. Što je mnogo, mnogo je. Prošlo je 18 godina...

Zvonko Milojević

Zvonko Milojević | Foto: Marko Metlaš

O tome da li bi imao neki savet za narednog penaldžiju crno-belih, Čakar će:
- Ma, znaju dobro Partizanovi momci kako da izvedu penal. Voleo bih da ga dobiju baš u subotu i da se preko bele tačke vrate u šampionsku trku, na kraju i da odbrane titulu.


Svoje viđenje zašto toliko dugo nije bilo penala za Partizan ima i bivši golman Crvene zvezde Zvonko Milojević, koji 1995. nije uspeo da zaustavi taj Čakarev šut.

- Nisam znao da je toliko prošlo ali, verujte mi, da je bilo i najmanjeg povoda da dobiju penal protiv nas, bio bi sviran za Partizan. Ma, ako im je toliko zapelo, neka ga dobiju u subotu, a Zvezda da odigra bar nerešeno, da završimo tu priču oko titule. Neka oni budu srećni zbog tog penala, mi ćemo slaviti zbog pehara, i to je to - zaključuje Zvonko Milojević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP