Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDSEDNIK HRVATSKOG SAVEZA NEOČEKIVANO OPET OPLEO PO NAMA

Šuker: Boli me što smo loši kao Srbi!

Autor: P. Vuković | 10.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Davor Šuker, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, pokazao je svoje pravo lice. Kada mu je trebala podrška FS Srbije pre dva i po meseca da uđe u Izvršni odbor UEFA, tada smo mu bili prijatelji, a sada smo ponovo „najgori“.

Voli podršku iz  Beograda, ali i  da pljune: Šuker

Voli podršku iz Beograda, ali i da pljune: Šuker | Foto: Profimedia

U emisiji „Media servisa“ istakao je da se plaši novih problema sa huliganima na nekim budućim utakmicama i novih kazni od strane UEFA, između ostalog, zbog čega sada „vatreni“ u petak na „Poljudu“ igraju bez publike sa Italijom, zbog nereda i ustaških pokliča sa prethodnog susreta sa Norveškom.


- Moguće je da ćemo plaćati nove kazne i račune, moguće je i da nam oduzmu bodove. Nakon bakljade i prekida na „San Siru“ protiv Italije svrstani smo na samo dno UEFA lestvice. Ono što me najviše boli je činjenica da su nas uvrstili među najgore, u društvo Turske, Srbije i Poljske. Srce me boli - rekao je Šuker.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zatečen ovom Šukerovom izjavom, a kada smo ga pozvali za komentar, jedva je izustio.
- Uf, nemoguće da je tako nešto rekao. Zašto bi to uradio? Baš ću da ga pozovem ovih dana, da vidim da li je to stvarno izjavio. Ne znam šta da kažem, ali zaista ne delim njegovo mišljenje da smo najgori. Baš imamo korektnu saradnju, i sa njihovim savezom, i sa samim Šukerom. Baš me je začudio - rekao je Karadžić, koji će se sutra priključiti „orlovima“ u Danskoj, uoči subotnjeg kvalifikacionog meča za EVRO 2016.

Njima se obično gleda kroz prste, ali ne i u poslednje  vreme: Navijači Hrvatske

Njima se obično gleda kroz prste, ali ne i u poslednje vreme: Navijači Hrvatske | Foto: Profimedia

Najveći incidenti Hrvata

2014.
- Na kvalifikacionoj utakmici za EP u Italiji, na „San Siru“, hrvatski huligani su napravili incident velikih razmera kada su pobacali baklje u teren i tukli se sa „karabinjerima“. Meč je bio prekinut na 10 minuta, ali je, ipak, nekim čudom, završen. Italijanska policija je na kraju privela 16 gostujućih huligana.
- Uoči meča Bugarske i Hrvatske u Sofiji navijači obe ekipe su se gađali bakljama, koje su posle usmerili ka terenu. Grupa bugarskih navijača je potom skandirala „Srbe na vrbe“, što su Hrvati aplauzom dočekali.
2013.
- Po završetku susreta sa Islandom, Džo Šimunić, bivši hrvatski reprezentativac, nasred terena zapevao je ustašku pesmu „Za dom spremni“, a publika oduševljeno uzvratila, nakon čega je on završio reprezentativnu karijeru zbog 10 mečeva suspenzije.
2011.
- Posle ustaških pokliča „Za dom spremni“, i „Ajmo, ajmo ustaše“, navijači su na tribini oblikovali slovo U, a onda se pojavio i kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, na susretu protiv Gruzije na „Poljudu“.
2006.
- Tokom intoniranja himni u Livornu, u prijateljskom duelu Italije i Hrvatske, gostujući navijači su salutirali uzdignutom desnicom. To im nije bilo dosta, pa su svojim telima napravili kukasti krst. Reagovali su italijanski policajci i sabili naciste u vrh tribine, oduzevši im prostor za manevrisanje.
2005.
- Posle primljenog gola na Malti, Hrvati su počeli žestoko da se obračunavaju sa lokalnom policijom. Kidali su metalne šipke i stolice sa stadiona, bacali na policiju i navijače. Na opšte iznenađenje, malteška policija im je uzvratila istom merom, gađajući ih stolicama. Na kraju, Hrvati su dobili debele batine.

KARADŽIĆ: Ne  znam zašto Davor  tvrdi da smo najgori.  Pozvaću ga da  vidim šta je mislio  kada je to izjavio

KARADŽIĆ: Ne znam zašto Davor tvrdi da smo najgori. Pozvaću ga da vidim šta je mislio kada je to izjavio | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Najveći incidenti Srba

2014.
- Na utakmici protiv Albanije u Humskoj, prošlog oktobra, albanski diverzanti su uz pomoć drona razvili zastavu velike Albanije, nakon čega je nastala opšta tuča na terenu. Tukli su se fudbaleri, a onda su utrčali i navijači Srbije. koji su pokušali da se obračunaju sa gostujućim fudbalerima.
2012.
- Na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu došlo je do incidenata kada su srpski navijači uzvikivali rasističke poklike tamnopoutim fudbalerima „gordog Albiona“. Došlo je i do tuče među akterima na terenu, ali su se strasti smirile brzo.
2010.
- Sigurno najveći neredi u istoriji srpske reprezentacije dogodili su se u Đenovi 2010. godine, kada je poveća grupa huligana, predvođena Ivanom Bogdanovom, prekinula meč protiv Italije.
2005.
- Pre početka utakmice između SCG i BiH na „Marakani“ udruženi srpski navijači sa istočne i južne tribine gađali su stolicama i bakljama navijače „zmajeva“ koji su bili u „kavezu“. Policija je brzo reagovala i udaljila publiku na obe tribine od navijača BiH.

Poslednji komentari
  • Bata Niš Vreme: 10.06.2015 08:44h

    Šuker nije ništa pogrešno rekao.Pogrešno je mislio da je Hrvatska bolja.

  • petar Vreme: 10.06.2015 10:02h

    Koji moron. Poljaci su imali Sopena i Papu, Turci Ataturka i Orhana Pamuka, mi Teslu i Pupina, Hrvati Mestrovica i Krlezu, a svi zajedno imamo navijace kakve imamo...sami smo ih odgajili

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP