Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDSEDNIK NOGOMETNOG SAVEZA OPTIMISTIČAN

Šuker: Meč Srbija - Hrvatska će biti trijumf fudbala!

Autor: Beta | 10.08.2013 - 00:02:00h | Komentara: 0

Predsednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker rekao je u Beogradu da očekuje da će meč između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu biti "trijumf fudbala" i da bi bio najsrećniji kada bi obe reprezentacije izborile plasman na Mondijal.

Davor Šuker

Delegacije Srbije i Hrvatske sarađuju na najvišem nivou: Davor Šuker | Foto: Reuters

Delegacija HNS-a, predvođena Šukerom, održala je niz sastanaka s čelnicima Fudbalskog saveza Srbije u sklopu priprema za predstojeću utakmicu kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu koja će se odigrati 6. septembra na stadionu Crvene zvezde.
- Saradnja između dva Saveza zaista funkcioniše na najvišem nivou, tako je bilo uoči prve utakmice u Zagrebu, očekujem da tako bude i u Beogradu. Istovremeno, i ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje imaju saradnju i to je jako važna činjenica - rekao je Šuker.
On je kazao da ne sumnja da će biti zvižduka, ali da oni sigurno neće nikom nauditi niti doneti veću neprijatnost.
- Moguće da se uvek nađe i pojedinaca koji nekim gestom žele sebi da donesu neku promociju koja nikom nije potrebna, ali u globalu verujem u još jedan trijumf fudbala. Znamo svi da smo pod lupom UEFA i FIFA, da nas pomno posmatraju i od srca želim FSS da prođe bez kazni posle beogradske utakmice - rekao je Šuker.
- Zna se da je rezultat jako bitan i bio bih najsretniji da se obe zemlje nađu u Brazilu, to je jako važno za fudbal na ovim prostorima baš kao što je za region dobro što su omladinci Srbije postali šampioni Evrope. Da zaključim, jedino na šta ne možemo i ne treba da utičemo pred meč u Beogradu je rezultat, a sve ostalo će između dva Saveza sigurno biti na najvišem nivou - rekao je Šuker.

Laković

Neće biti gostujućih navijača: Laković

Generalni sekretar FSS-a Zoran Laković kazao je da pred prvu utakmicu u
Zagrebu potpisan protokol o saradlji sa HNS i da se Savez drži detalja
tog sporazuma.
- Kao i za martovski meč, neće biti gostujućih navijača na stadionu. Jako je važno da se naglasi da je HNS imao podršku državnih organa i da je dobro što su se i naše vlasti već uključile u pripremu utakmice. U potpunosti smo spremni da odgovorimo izazovu organizovanja utakmice protiv Hrvatske - rekao je Laković.
Gosti iz Hrvatske pored tehničkih sastanaka, posetu Beogradu iskoristili su i za inspekciju stadiona Crvene zvezde gde će biti odigrana utakmica 6. septembra. Tom prilikom, goste iz Hrvatske ugostio je predsednik Zvezde Dragan Džajić.
- Drago mi je što sam imao priliku da pozdravim i ugostim hrvatsku delegaciju, posebno Davora Šukera i Zorislava Srebrića, s kojima se decenijama poznajem. Logično, voleo bih da u septembarskom meču Srbija pobedi, a i Hrvatskoj želim da se plasira na Mondijal u Brazilu - rekao je Džajić.

Predsednik FK Crvena zvezda: Dragan Džajić

Drago mi je što je ugostio Hrvate: Dragan Džajić | Foto: M. Metlaš

Šuker je naveo da mu je drago što je ponovo izašao na teren Marakane.
- Meni je posebno drago što sam ponovo, bar na kratko izašao na teren Marakane jer pamtim golove Zvezdi u dresu Osijeka, Dinama, ali i za reprezentaciju Jugoslavije - kazao je on.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP