Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BRUKA I SRAMOTA!

SUPERBRIGA! Smešno, kišica nam davi fudbal!

Autor: M. Grujić | 26.02.2013 - 23:15:00h | Komentara: 1

Realnost srpskog fudbala još jednom se oslikala na premijeri prolećnog dela šampionata između BSK Borče i Partizana, koja je odložena zbog preplavljenog terena. Za najnoviji skandal delimično je zaslužna kiša, tačnije - dosadna kišica.

Borča jeste na močvarnom tlu, ali Zajednica je morala da predvidi ovakve situacije.  Odsad gledamo u nebo i molimo se za fudbal

Borča jeste na močvarnom tlu, ali Zajednica je morala da predvidi ovakve situacije. Odsad gledamo u nebo i molimo se za fudbal | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nakvašeni “Vizelj park” nije mogao da ispuni uslove za odigravanje prvenstvenog meča, što je sudiji Milanu Jeremiću, uz podršku delegata i kapitena oba kluba, bilo dovoljno da odloži utakmicu, koja će se odigrati u prvom slobodnom terminu, to jest 6. marta.

Oko dve trećine  travnate podloge  prekrivale su bare, uslovi više pogodni za jednu vaterpolo utakmicu

Oko dve trećine travnate podloge prekrivale su bare, uslovi više pogodni za jednu vaterpolo utakmicu | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Vermezović: Šteta, čekali

smo na ovo 86 dana

Trener Partizana Vladimir Vermezović razočaran je napustio „Vizelj park“.
- Svakako je da sam razočaran. Čekali smo 86 dana na ovo, ali i pored svih napora koje su domaćini uložili, voda jednostavno nije imala gde da ode. Došli smo da igramo, ali nije bilo uslova i sudije su odlučile da se utakmica odloži - zaključio je Vermezović.

Nije tajna da drenaža u “Vizelj parku” nije odrađena na način koji je potreban za učešće jednog superligaša, naročito što zbog blizine Dunava močvarno zemljište preovladava ovim lokalitetom. Stanje terena u Borči u prvi mah nije ostavljalo utisak da se na njemu ne može odigrati meč, ipak, već prvim korakom iluzija o terenu na kom se može igrati se razbila.
Lopta bačena iz ruku sudije Jeremića nije nijednom odskočila, iz pet pokušaja! Oko dve trećine travnate podloge prekrivale su bare, uslovi su bili više pogodni za jednu vaterpolo utakmicu.
Čak je i policija zaustavljala automobile i autobuse sa navijačima koji su se uputili na stadion...

Kopirati Engleze

Realno, Srbija nije Engleska, ali kada smo od njih prepisivali zakone o navijačima, zašto ne primenjujemo i ostale propise vezane za organizovanje fudbalskih utakmica? Recimo, prošlog leta je zbog velikih padavina odložen meč Premijer lige između Sanderlenda i Redinga, što se nimalo nije svidelo čelnicima lige, koji su javno kritikovali rukovodstvo “crnih mačaka” zbog lošeg stanja terena.
U Sanderlendu su potom hitno, posle dva dana, angažovali stručnjake, koji su im izradili anlizu i preporučili kako da reše problem sa drenažom na stadionu. Ozbiljni ljudi...

U taboru Borče nisu želeli da preuzmu odgovornost za odlaganje meča.
- Mi smo učinili sve što smo mogli, nedelju dana nismo trenirali na glavnom terenu kako bismo ga sačuvali, trenirali smo u blatu do kolena samo da bismo sačuvali travu za meč sa Partizanom. Obeležavali smo linije dan pred utakmicu, kiše nije bilo, ali ovo je jednostavno viša sila - nemoćno je slegao ramenima generalni sekretar BSK-a Mitrović Zoran.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković kratko je prokomentarisao da je u interesu svih da se utakmica što pre odigra, kao i da su svi želeli da se lopta zakotrlja, ali to, jednostavno, nije bilo moguće. Opet, postavlja se pitanje da li će odlaganje ovog meča pokrenuti lavinu odlaganja drugih utakmica jer je sigurno da ni tereni mnogih drugih superligaša neće biti potpuno spremni za jedno elitno takmičenje. Ako nas je sve ovo zadesilo posle ovakve kišice, da li će se fudbal zaustaviti u Srbiji nakon nekih ozbiljnijih padavina?
Pomozi, bože!

Navijači  su džaba  dolazili  u Borču

Navijači su džaba dolazili u Borču | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zajednica JSL: Propust zbog loše drenaže terena!

Ko ovde laže? Zajednica Superligaša ili Meteorološki zavod Srbije?
Prema Miodragu Jankoviću, generalnom sekretaru JSL lige, teren je bio natopljen količinom od 14 litara po metru kvadratnom.
Kada smo ovo hteli da proverimo, u Metereološkoj opservatoriji u Beogradu su nam rekli:
- Otkud im taj podatak? Naš čovek zadužen za merenja u Borči ustanovio je da je za protekla 24 sata na tom području palo pet litara vode po metru kvadratnom! Što su to rekli? Možda se nešto krije iza te njihove informacije? - pitala se naglas službenica Zavoda.
Janković je dodao još i ovo:
- Teško je sada utvrditi ko je kriv. Od ponedeljka po podne pada kiša, viša sila, ne možemo na to da utičemo. Svesni smo, naravno, da nije adekvatna drenaža u Borči, teren je na lošem mestu.
Da li će domaćin odgovarati zbog lošeg stanja terena?
- Domaćinu je prebačeno i upozoreni su da se to više neće tolerisati, sigurno ima mesta priči da li je adekvatna podloga terena.

Ispravna odluka: Lopta  bačena iz ruku sudije  Jeremića nijednom nije  odskočila, iz pet pokušaja!

Ispravna odluka: Lopta bačena iz ruku sudije Jeremića nijednom nije odskočila, iz pet pokušaja! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nije do padavina, stadion je na nepogodnom mestu!
Jedan od starijih stanovnika Borče, inače redovan posetilac utakmica BSK-a, izveštaču „Alo!“ je objasnio zbog čega je, zapravo, došlo do toga da teren bude neupotrebljiv, iako tokom 24 sata nije pala zabrinjavajuća količina kiše.
- Jednostavno, ovaj teren se nalazi na nepogodnom mestu za fudbal! To nam je što nam je, davno je teren izgrađen na ovoj lokaciji, a mi smo prvoligaši od 2009. godine. Oko terena ne otiču kanali kako treba, zato je dovoljna i manja količina vode, pa da se jedna ovakva utakmica odloži. Inače, zemlja ispod terena sadrži glinu, tako da i to dodatno otežava oticanje vode - rekao nam je ovaj stariji gospodin.

Poslednji komentari
  • Instruktor Vreme: 27.02.2013 13:16h

    Da nam je to jedina bruka u fudbalu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP