Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TUŽNO

Superligaš iz Kule - Hajduk je ugašen!

Autor: Mondo | 31.07.2013 - 11:55:00h | Komentara: 0

Fudbalski klub Hajduk iz Kule objavio je da je na skupštini odlučeno da se ovaj superligaš ugasi.

grb hajduk iz kule

 
Deset dana pred početak nove prvenstvene sezone Jelen Superlige Srbije - veliki problem i tužna vest.
"Posle današnje skupštine kluba, sa neizmernom tugom i velikim razočaranjem obaveštavamo sve Kuljane, navijače, simpatizere i ljubitelje sporta i fudbala koje je naš gradski klub stekao tokom 101 godine postojanja i tokom 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala...da se Hajduk kakvog znamo gasi", navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici kluba.
Ranije je predsednik Zoran Osmajić podneo ostavku zato što su na naplatu došli stari dugovi, koje klub nije imao kako da vrati.

"Prvi tim je raspušten, skupština je podnela ostavku. U narednim danima očekujte zvanično saopštenje i više detalja, kao i simbolično okupljanje kako bismo se dostojanstveno pozdravili od onoga što smo nekada imali i na šta smo bili ponosni", objavljeno je na strani kluba.
Zvonko Osmajić je u izjavi za "Večernje novosti" potvrdio da je Hajduk istupio iz takmičenja.
"Uhvatili ste me na oproštajnoj večeri sa igračima. Umesto da pravimo planove kako da pobednički krenemo u novoj sezoni, posle odličnih priprema, okupili smo se da poželimo jedni drugima sve najbolje u nastavku karijera. Tačno je, Hajduk istupa iz takmičenja, ostao je bez uprave, Skupštine i bez kompletnog prvog tima. Na FSS je da odluči šta će sada biti", rekao je Osmajić.
On je dodao da je klub dužan oko dva miliona evra, a taj dug je napravljen još pre dve decenije. Osmajić ističe da on niti ima te pare, niti želi da pokrije dug koji nije napravio.
Zajednica superligaša i FSS imaju vrlo malo vremena da odrede koji će klub "uskočiti" u superligaško takmičenje umesto Hajduka. Moguće je da će to biti beogradski Voždovac, koji je bio treći u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. Možda će to biti i BSK iz Borče, koji je bio pretposlednji u Superligi prethodne sezone.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP