Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POLICIJA U GREHENU SPROVODI ISTRAGU NAKON INCIDENATA

Švajcarcima krivo što nisu hapsili „delije“

Autor: P. Vuković | 09.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Teško navijačima Crvene zvezde koji su divljali u švajcarskom gradu Grehenu! Između 50 i 80 huligana sa crveno-belim obeležjima je posle meča sa Grashopersom u subotu uveče (Zvezda pobedila sa 1:0) izazvalo ozbiljan incident u kojem su deblji kraj izvukli zaposleni u lokalnoj prodavnice. Tri osobe su završile u bolnici, a iz policije kantona Soloturn su za „Alo!“ rekli da se priča neće završiti tek tako.

Navijači Crvene  zvezde u Švajcarskoj  na ratnoj nozi s policijom

Navijači Crvene zvezde u Švajcarskoj na ratnoj nozi s policijom

Šta se desilo? Izgrednici su prvo pokušali da razlupaju blagajnu stadiona u Grehenu, zbog čega su intervenisali obezbeđenje i policija koristeći suzavac, a onda su posle meča upali u obližnju radnju i počeli da kradu i razbijaju, kada su i povređeni radnici.


Melani Šmid, predstavnica za medije lokalne policije, prepričala je kakve su korake preuzeli pripadnici zakona protiv navijača beogradskog kluba. Štaviše, policija je dala i broj telefona na koji se mogu javiti svi građani koji imaju saznanja o nasilnicima i koji bi mogli da pomognu u istrazi, a Šmidova kaže da se javilo preko 50 svedoka.

- U incidentima ispred stadiona nekoliko osoba je legitimisano, ali niko nije uhapšen. Isti slučaj je i sa onima koji su tukli radnike u prodavnici, ni oni nisu završili iza brave, nažalost. Međutim, postoje snimci video-kamera iz radnje i okoline koji će nam pomoći u identifikovanju počilnilaca - rekla je Melani, dodavši da zbog istrage ne može da otkriva detalje.
Ona je rekla da će vlasti vrlo ozbiljno pristupiti slučaju i da neće dopustiti da se krivci izvuku nekažnjeni.

- Razmatramo razne mere, ali budite sigurni da ćemo isterati stvar do kraja. Imamo i mi huligane u Švajcarskoj, na fudbalskim i hokejaškim utakmicama, ali oni su u manjini i znamo kako da izađemo na kraj s njima. Povređene osobe su puštene iz bolnice - rekla je Melani.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP