Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KAKO TO DA JE SAŠA ILIĆ U 37. GODINI NAJBOLJI FUDBALER SUPERLIGE?

Sve što vredi odlazi iz Srbije!

Autor: D. Ostojić | 08.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Činjenica da je Saša Ilić sa 37 godina najbolji igrač Partizana, verovatno i čitave Superlige, svakako imponuje „večitom mladiću“. S druge strane, to dovoljno govori o tome kakav je kvalitet srpskog fudbala kad drugi, koje često i olako nazivamo supertalentima, teraju loptu u velikoj senci kapitena crno-belih.

Veteran:  Saša Ilić

Veteran: Saša Ilić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Čukarički, takođe, ka vrhu gura jedan vremešni fudbaler - Nenad Mirosavljević (37), Srem ne bi mogao da se zamisli bez Darka Spalevića (38), Vojvodini puno znači Nino Pekarić (32). Dokle mogu svi ovi fudbaleri i zašto im ne pada na pamet da odu u penziju, za “Alo!” pokušava da objasni Saša Ilić.


- Što se mene tiče, igraću dok me noge nose. Dok god ne budete videli neku preveliku razliku u zalaganju i odnosu prema Partizanovom dresu između mene i nekog mlađeg igrača, imaću motiva da igram. Dobro se osećam, povrede me zaobilaze, hvala bogu... S druge strane, fudbal mi je sve dao. Valjda sam se i ja fudbalu delom odužio. Kada bih mogao, terao bih loptu do kraja života - pun energije i pozitivnog razmišljanja je kapiten crno-belih.

- Gde su mlađi, naslednici vas veterana iz domaće lige?
- Iskreno, to što me hvale u ovim poznim godinama i nije mi previše drago. Vremena su takva da klinci i ne stasaju kako treba. Čim ih neko proceni kao talentovane, već ih prodaju u inostranstvo. Klubovi se bore da prežive, pa nije ni čudo što su lideri timova veterani poput Mirosavljevića u Čukaričkom, Spalevića u Sremu, Pekarića u Vojvodini...

- Što se Partizana tiče, je l’ Nikola Ninković novi Saša Ilić?
- Džigi mi se dopada kao igrač. Nije tajna da sam ga hvalio i da i dalje stojim iza toga. Mora malo više da se koncentriše na sam teren, da mu pažnju ne odvlače nefudbalske stvari. Njegov potencijal i kvalitet nisu sporni, verujem da će uspeti da napravi zavidnu karijeru.

- Čuje li se nekada na “Teleoptiku” da vas neko od saigrača oslovi sa “deda”?
- Ma, svašta klinci dobacuju, ali sve je to šala. Ljudi koji gledaju sa strane posle treninga mi kažu da moram da budem oštriji prema njima, ali ja sam takav. Puštam ih sve dok pravimo rezultate. Ne bi mogli bez “dede”, znaju oni to dobro (ha, ha).

- Kako prolazite testove snage, brzine?
- Nosim se nekako sa svim tim merenjima. Nisu rezultati baš kao pre desetak godina, ali su još u okviru zadovoljavajućih. Sreća moja, pa se u današnje vreme više pažnje posvećuje igri sa loptom nego snazi - kaže Saša Ilić, koji je već upisao 716 nastupa u dresu Partizana.

Maradona

Maradona

Od Maradone sam skidao prve finte!


- Zabeleženo je da ste prve mečeve za mlađe kategorije Partizana odigrali 1986. godine, baš u vreme Mondijala u Meksiku. Tada je Maradona harao, da li je i vama bio uzor?
- Svim klincima koji su tada voleli fudbal Maradona je bio idol. Od njega smo skidali prve finte. Vanserijski igrač... A i nije tada bilo ovoliko fudbala na TV-u kao sada, nismo ni imali prilike da vidimo mnogo toga - priseća se Sale.

Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 08.04.2015 15:57h

    Mozda zato sto je Sale vanserijski igrac :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP