Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FIFA LUPA PACKE

Svetska kuća fudbala kaznila Barselonu i zabranila im dovođenje igrača!

Autor: N.J./Beta | 02.04.2014 - 13:04:00h | Komentara: 0

Disciplinska komisija svetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Barselonu zabranom dovođenja igrača u naredna dva transfer peiroda zbog kršenja pravila prilikom dovođenja maloletnih igrača iz inostranstva u periodu od 2009. do 2013. godine, prenosi zvanični sajt FIFA

Kataloncima je takođe određen rok od 90 dana da reše sporne registracije igrača koje su dovodili, a moraće i da plate 450.000 švajcarskih franaka.

Nejmar

Najviše sumnji izazvala saga oko njegovog transfera: Nejmar

Kažnjen je, i to sa 500.000 evra i fudbalski savez Španije, preko koga je išla registracija igrača Barselone.
FIFA je i odgovornima u španskoj "Kući fudbala" odredila rok od godinu dana tokom kojeg će morati da regulišu sistem registracije stranih igrača u mlađim kategorijama.
Prema zakonima FIFA klubovima je zabranjeno da dovode strane igrače koji nisu navršili 18 godina. Prema istom pravilniku, postoje slučajevi kada su takvi transferi izvodljivi pod određenim uslovima, a i tada mogu biti dozvoljeni tek nakon odobrenja specijalizovanih komisija.

FIFA

"Zaštita maloletnika kod medjunarodnih transfera je važno društveno i pravno pitanje, koje se tiče svih koji se bave fudbalom. Iznad svega, medjunarodni transferi mogu u posebnim slučajevima da budu korisni za karijeru mladog igrača, ali su oni češće u suprotnosti sa najboljim interesima tog maloletnika", objavila je Disciplinska komisija.

Ova komisija je naglasila da FIFA vrlo ozbiljno pristupa zaštiti maloletnika, "koji su posebno podložni eksploataciji i zlostavljanju u stranim zemljama bez prave kontrole", kao i da je ta zaštita "jedan od ključnih principa" u sporazumu koji su zaključili FIFA, UEFA i Evropska komisija 2001. godine.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP