Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! PRVI PREDSTAVLJA NURIDINA DAVRONOVA (21), POJAČANJE SLOBODE

Tadžikistanski Bekam stiže u Užice!

Autor: D. J. Bužić | 21.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Tadžikistanski Bekam stiže u Užice! Dok Sloboda s nestrpljenjem čeka Nuridina Davronova, 21-godišnjeg fudbalera Istiklola i standarnog reprezentativca ove azijske države (24 meča), “Alo!” široj javnosti predstavlja supertalentovanog momka kome je, po sopstvenom priznanju, krajnji cilj Premijer liga i dres omiljenog mu kluba - Mančester sitija.

„Alo!“ se  čita i u dalekom  Tadžikistanu: Trener  Kavazović sa  Davronovim,  najpopularnijim  sportistom Tadžikistana  i budući

„Alo!“ se čita i u dalekom Tadžikistanu: Trener Kavazović sa Davronovim, najpopularnijim sportistom Tadžikistana i budući fudbalerom Slobode
 

Nikola Kavazović (37), sve priznatiji srpski trener na klupi Istiklola, ujedno i selektor Tadžikistana, veruje da je Sloboda sa strategom Ljubišom Stamenkovićem idealna sredina za dalje dokazivanje fudbalera koji igra na poziciji srednjeg veznog.

Tadžikistancima  otvorio vrata fudbalske Srbije: Nikola Kavazović

Tadžikistancima otvorio vrata fudbalske Srbije: Nikola Kavazović

Kavaz ostaje u Tadžikistanu!


Trofeji usvojeni sa Istiklolom bili su dovoljan razlog za čelnike Istiklola da produže saradnju sa jednim od tri najuspešnija srpska trenera u 2012. koji rade u inostranstvu.
- Pre nekoliko dana potpisao sam novi ugovor sa Istiklolom, do kraja 2013. Sadašnji mi je bio važeći do 1. aprila, ali su ljudi u klubu upali u paniku nakon priče o interesovanju kiparske Aja Nape. Moj agent Darko Marić me je posavetovao da ostanem u Tadžikistanu, a sve u vezi s karijerom sam prepustio njemu. Reprezentaciju u martu čeka kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Azije i, ako se plasiramo u sledeću rundu takmičenja, nadam se i novom ugovoru sa FF Tadžikistana - kaže Kavaz za naš list.

- Pored nesumnjivih fudbalskih kvaliteta, Davronov je najpopularniji sportista u Tadžikistanu. Zbog medijske pompe koja ga prati, zaista podseća na Bekama. Zaštitno je lice mnogih ovdašnjih kompanija, ekskluzivni je maneken pojedinih firmi sportske opreme, a na kraju, ima i taj fudbalski šarm, po kome se Bekam i proslavio u svetu. Zbog sprinterskog driblinga ja bih ga poredio i sa Ronaldom - slikovito nam predstavlja svog reprezentativca Kavazović.

A da će Davronov, uz sav igrački potencijal, biti pravo osveženje za Užice, uverili smo se kroz njegovu izjavu za “Alo!”:
- Iako je vaša liga jača od tadžikistanske, ja sam spreman za srpski fudbal. Želim da se prvo izborim za mesto među 18 igrača, a onda, naravno, da postanem i standardni prvotimac. U skladu s mentalitetom mog naroda, kome je uvek cilj da usrećuje ljude u okruženju, na meni je, pre svega, da ne razočaram navijače Slobode.

Pitamo ga - koliko zna o Srbiji?
- Čujem da imate mnogo lepe devojke (ha, ha). Naravno, prva asocijacija na Srbiju su mi teniser Novak Đoković, ali i fudbaleri Vidić, Ivanović, Kolarov... Po mom treneru Kavazoviću zaključujem da vam je i hrana vrhunska. Kad god se “kouč” vrati s odmora iz Beograda, primetim na njemu petnaestak kilograma viška. Čovek od koga sam o fudbalu mnogo naučio već me i muzički priprema za Srbiju, preslušao sam neke pesme od “Riblje čorbe”, “Van Goga”, Bajage...

Davronov,  prvi Tadžik ikada u Evropi, ne računajući Rusiju

Davronov, prvi Tadžik ikada u Evropi, ne računajući Rusiju

Sve bih dao da upoznam Anu

Ne krije Dovronov da su mu devojke slaba tačka, a od svih Srpkinja koje je viđao po TV-u jedna mu je opasno zapala za oko.
- Sve bih dao da upoznam teniserku Anu Ivanović - uz osmeh će prvi Tadžikistanac u srpskom fudbalu, koji se sa Istiklolom trenutno nalazi na pripremama u Rusiji.

Poslednji komentari
  • ФК Будућност Ратари Vreme: 21.02.2013 08:11h

    Па зар није он Таџикистански Роналдо

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP